Adam Friberg bär in bucklan vid Dreamhack Masters i Malmö 2017.
Adam Friberg bär in bucklan vid Dreamhack Masters i Malmö 2017.

Frågan alla ställt sig sedan Optic meddelade att de bryter med tidigare Counter strike-laget är vad som ska hända med Adam "Friberg" Friberg. Och nu kommer en del av svaren.

Ända sedan nyheten att Optic gaming byter ut sin Counter strike-uppställning har frågan om vad som händer med Adam ”Friberg” Friberg varit obesvarad. Fram till nu.

Enligt sjärnan själv var det hans eget beslut att gå skilda vägar med Optic för att fortsätta spela någon annanstans. För sluta spela det kommer han inte göra.

LÄS MER: Erik Glanell: Kritikernas tankevurpor stoppar inte esporten från OS

”Jag är fortfarande hungrig och tänker fortsätta spela. Jag tror på mig själv och att jag fortfarande kan tävla på högsta nivå i Counter strike. Jag bad om att få mitt kontrakt med Optic rivet och letar nu efter ett lag att spela med”, skriver han i ett uttalande.

Beskedet om att Optic byter femma kom efter att dansken Emil ”Magisk” Reif och spanjoren Oscar ”mixwell” Cañellas plötsligt lämnade organisationen. Den förstnämnde för att ersätta Markus ”Kjaerbye” Kjærbye i danska topplaget Astralis.

LÄS MER: Twitch inför nolltolerans mot hat och sex i sändningar

Trots den relativt korta tiden i den gröna tröjan är Friberg stolt över vad de åstadkom även om laget missade sitt mål att kvala in till majorturneringen.

”Att spela för Optic har varit fantastiskt. Vi hade väldigt kul och jag tycker att vi gjorde helt okej i från oss även om vi missade att kvalificera oss till majorn. Vi hade lite problem med vår map pool som gjorde oss svaga i slutspelslägen i turneringarna. Trots det tog vi oss ur gruppen i alla turneringar vi deltog i utom ECS”, skriver han.

Vad som väntar nu för den folkkäre profilen återstår alltså att se.

LÄS MER: Alpinstjärnan: ”Esporten hör inte hemma i OS”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset