TT/montage

Morgonsolen skiner på mig när jag promenerar genom Albert Park i landet upp och ner. Jag går raskt men vill helst småspringa, skutta som ett barn för att snabbare hinna till den Formel 1-depå som har fattats i mig alldeles för länge nu.

Så vad är nytt för i år då?

LÄS MER: Frida Nordstrand: Vi får se den största lyfta bucklan 

Förutom att säsongen är längre än någonsin (21 race), att det kommer finnas ett bredare spektra av däck att välja mellan, och ett extra avgasrör på bilarna för att förbättra ljudet – eller snarare få tillbaka oljudet som så många har saknat – så snackas det om det nya knockoutsystemet i kvalet. Där ska bilarna slås ut en efter en, genom alla tre kvalomgångar, tills det till slut återstår två förare i kampen om pole position. Ett försök att ”piffa upp det hela lite” för att citera Viasat Motors F1-expert Eje Elgh.

Svenskt har vi förstås i motorsportens kungaklass även i år då Marcus Ericsson fortsätter hos Sauber. Ericsson är, enligt honom själv, i bättre form än någonsin både fysiskt och psykiskt. Men hur konkurrenskraftig är bilen?

Faktum är att vi har fyra förare från norden på startgridden då danske Kevin Magnussen kommer tillbaka och ersätter Pastor Maldonado i Renault. Tillsammans med Kimi Räikkönen och Valtteri Bottas från Finland bildar de en häftig nordisk kvartett bland de 22 bästa racingförarna i världen.

Det leder mig in på den största frågan – vem vinner?

LÄS MER: Frida Nordstrand: Det är jobbigt att vara supporter när det är derby 

Mercedes med fjolårsmästaren Lewis Hamilton och Nico Rosberg kommer självklart vara väldigt starka även i år, men experterna tror att Ferrari med Sebastian Vettel i spetsen har närmat sig och kan hota.

Frågorna snurrar i mitt huvud medan jag scannar in mitt passerkort.

Samtidigt släpper en bil av Räikkönen som hoppar ut, lugnt promenerar förbi de skrikande fansen som förgäves viftar med sina pennor och block och försvinner spårlöst.

Skönt att vissa saker förblir oförändrade…

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Sport