Frisörerna Cornelia Persdotter, Josefine Högman, Johanna Kjelkenes, Erica Törnesson och Johanna Forsberg som på lördag kommer att klippa gratis på lördag då Johannas Hårstudio i Ekshärad skänker hela sin dagskassa till Barncancerfonden.
Frisörerna Cornelia Persdotter, Josefine Högman, Johanna Kjelkenes, Erica Törnesson och Johanna Forsberg som på lördag kommer att klippa gratis på lördag då Johannas Hårstudio i Ekshärad skänker hela sin dagskassa till Barncancerfonden.

På lördag kommer fem frisörer på en salong i Ekshärad kommun att jobba helt gratis. Alla pengar de tjänar under dagen har de nämligen beslutat att skänka till Barncancerfonden. ”Som frisör behöver jag bara en sax, en kam och min tid”, säger salongägaren och initiativtagaren Johanna Kjelkenes till Metro.

– Vi har tyvärr haft en hel del kunder som har drabbats av cancer, och till slut så tycker man att det är väldigt väldigt jobbigt. Man står ju sina kunder väldigt nära, och tyvärr har en del gått bort. Jag kände att nej, nu orkar jag inget mer, nu måste vi göra någonting, säger Johanna Kjelkenes.

Efter att ha pratat med kollegorna tog hon beslutet att de skulle jobba en hel dag och skänka alla intäkter till Barncancerfonden.

Nu på lördag den 5 september kommer hon och de fyra frisörerna Cornelia Persdotter, Josefine Högman, Erica Törnesson och Johanna Forsberg därför att klippa hår för en god sak.

► LÄS MER: Towa, 6, skänker sitt långa hår till cancersjuka barn

– Folk tycker att det är jättebra och att det är kanon. Vår tanke är att som frisör behöver jag bara en sax, en kam och min tid.

Hennes leverantörer ställer också upp med gratisprodukter inför dagen. Och enligt nwt.se, som var först med att uppmärksamma frisörernas klipp för välgörenhet, har de fått hela bygden att engagera sig. Ett byalag har bakat fikabröd som de kommer att sälja utanför salongen. Kanske blir det även korv med bröd till försäljning.

Den lokala Ica-butiken kommer att sälja en speciell bakelse för ändamålet och erbjuda tacobuffé där 20 kronor per portion går till insamlingen för Barncancerfonden. Även butiker i området kommer att ha egna insamlingsbössor och skänka en viss del av dagskassan.

Kjelkenes säger att hon är överväldigad av uppslutningen och hoppas nu att så många som möjligt vill engagera sig och bidra med en slant.

► LÄS MER: Systrar tjänade 2 000 på två timmar – skänker till Barncancerfonden

– Det vi tänker är att folk inte ska behöva säga ”men jag behöver inte klippa mig”, utan att vi har oerhört mycket saker som händer häromkring så varenda en som bor här på något sätt ska kunna ge pengar till Barncancerfonden. Vi har gått ut så pass brett så vi hoppas att så många som möjligt lägger en krona.

– Det kommer bli jättekul. Vi är taggade för att jobba så hårt vi kan på lördag för att dra in så mycket pengar som möjligt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset