Polisen varnar nu för matbedragare, efter att någon fulbeställt 40 portioner av plankstek och pizza.
Polisen varnar nu för matbedragare, efter att någon fulbeställt 40 portioner av plankstek och pizza.

Bedragare verkar ha satt i system att beställa mat i olika företags namn, ta emot maten och sedan försvinna utan att betala. Nu går polisen ut med en varning för det nya matbedrägeriet.

I börjat av året uppmärksammade polisen i Klippan i Skåne län en ny form av bedrägeri. En restaurang fick en beställning på 17 portioner plankstek, familjepizza och kötträtter. I beställningen ingick även läsk.

Maten levererades till en företagsadress där två män i 20-årsåldern tog emot maten. Men fakturan betalades inte, och företaget ska inte ha haft en aning om leveransen, skriver polisen på sin Facebooksida.

Ny beställning på 23 portioner

En dag senare gjordes en ny beställning på hela 23 portioner. Men nu fattade restaurangägaren misstankar och krävde att de två personerna, som väntade vid samma företagsadress, skulle identifiera sig. De ska då ha uppträtt hotfullt innan de försvann från platsen, dock utan att ha fått med sig någon mat eller dryck.

LÄS MER: Nya bedragare utger sig för att vara Elgiganten – nu varnar polisen

”Mat och dryck för tusentals kronor är obetalda i dessa bedrägerier. Det aktuella fallet är hämtat från Klippans kommun. Men det finns skäl att anta att fler restauranger i området har drabbats av detta utan att polisanmäla, mörkertalet kan alltså vara stort”, skriver polisen vidare.

Polisens varning till restauranger

Nu går polisen ut med en varning till restauranger:

* Vem beställer? Kräv identifikation vid första leverans. Gå in till företaget och leverera inte produkterna utomhus.
* Vid tveksamheter – motring det uppgivna företaget för att kontrollera beställningen. Ring då företaget – inte bara det mobilnummer som ringt upp.
* Har du som företagare blivit utsatt? Polisanmäl. En kartläggning av när, hur och var hjälper oss betydligt att kunna få fast gärningsmännen.

LÄS MER: Porrutpressarna hotar sprida filmer på dig – om du inte betalar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset