Enligt polisen i norska Romerike har något liknande aldrig hänt.
Enligt polisen i norska Romerike har något liknande aldrig hänt.

Festkvällen slutade i fängelse. Efter några glas för mycket lyckades en norrman i 50-årsåldern ta sig in på ett fängelse och gå vilse. Fängelsevakten larmade polisen som hjälpte honom ut.

Natten till lördag fick polisen i norska Romerike in ett mycket ovanligt larm. Larmet kom från en av vakterna på det lokala fängelset efter att en full man tagit sig in och gått vilse på anstaltens innergård rapporterar Romerikes blad.

– Ja, jag kan inte säga att vi har upplevt det här förr. Men enligt vår patrull på plats var han ordentligt på lyset, så det är kanske förklaringen, säger förundersökningsledaren Anette Faraasen till tidningen och fortsätter:

– Men jag förstår inte riktigt hur det gått till.

► LÄS MER: Nick blir full av chips och pommes frites

Enligt fängelsevakten hade mannen tagit sig in innanför det yttersta staketet. Sedan lyckades han varken ta sig in eller ut. Det var inte helt lätt för polisen att få ut mannen.

– När vi kommer fram så är han tydligt berusad och både han och vi sliter med att få ut honom, säger Anette Faraasen till Romerike blad.

Väl ute i frihet togs mannen till polisstationen varifrån han fick ta en taxi och åka hem. Mannen är inte misstänkt för något brott.

► LÄS MER: Mannen var missnöjd med knarket – gick till polisen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott