Ekipaget på bilden har inga kopplingar till helgens ponnytävlingar
Ekipaget på bilden har inga kopplingar till helgens ponnytävlingar

Helgens populära ponnyridning i Ljungby blev inte som den brukar. Fulla föräldrar och stökiga ungdomar flyttade hindren, kissade i serveringen och skapade översvämning i ett omklädningsrum.

Enligt tidningen Ridsport är de nationella hopptävlingarna för ponny i Ljungby en av landets mest populära. Men helgens upplaga blev inte vad den brukar. Fulla föräldrar och stökiga ungdomar förstörde för de som tävlade i helgens ponnyhoppning i Ljungby. Eftersom serveringen i närheten av tävlingsbanan var öppen var det ett antal föräldrar som beställde dit pizza. 

– Tyvärr fanns det föräldrar som inte bara åt utan även drack en del. Några blev onyktra och förstörde stämningen, berättar tävlingsledare Mali Larsson till Ridsport. 

► LÄS MER: Ridklubb serverade häst på menyn - nära 1000 skrev under nätprotest

Det fanns även en del ungdomar på plats som med hjälp av elcyklar körde runt bland hindren inne på banan. En del av hindren flyttades även inför söndagstävlingen så att avstånden ändrades eller att hindernumren byttes ut.

Men stökandet slutade inte där. 

Arrangören fick även larm om översvämning i ett av omklädningsrummen, avloppen i både handfat och duschar hade satts igen med toappapper och sedan hade någon låtit kranarna stå på. Utöver detta upptäckte arrangören att det kissats i serveringen. 

– På söndagsmorgonen undrade vi varför vi arrangerar tävlingar, säger Mali Larsson till Ridsport. 

► LÄS MER: Kvinna lät sin katt kissa ner lägenheten

Tävlingsarrangören har polisanmält händelsen som sabotage. Eftersom ridhuset ligger utanför Ljungbys tätort är arrangören övertygade om att det är tävlingens besökare som ligger bakom helgens incidenter. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur