ARKIVBILD. Nu utreds händelsen då den funktionshindrade personen åt en haschbrownie på lekplatsen. Lekplatsen på bilden har ingenting med händelsen att göra.
ARKIVBILD. Nu utreds händelsen då den funktionshindrade personen åt en haschbrownie på lekplatsen. Lekplatsen på bilden har ingenting med händelsen att göra.

En funktionshindrad person i sydvästra Sverige ska ha ätit en haschbrownie som låg på en bänk under en utflykt. Nu är händelsen lex Sarah-anmäld.

En funktionshindrad person som bodde på en gruppbostad i en kommun nära Göteborg i sydvästra Sverige skulle tillsammans med en person som vikarierade på boendet åka  på utflykt till en ort i kommunen.

Men istället åkte de till vikariens tidigare hemkvarter i Göteborg och den funktionshindrade fick i sig en så kallad hashbrownie, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

►LÄS MER:  Cannabis i Örebros vatten

Enligt vikaren var de på en lekplats nära vikariens gamla hem och där hittade den funktionshindrade en brownie på en bänk, som vikarien sa att man inte skulle äta. De gick en promenad runt parken men när de kom tillbaka såg vikarien att brownien var borta och bestämde att de skulle åka hem igen.

Enligt vikaren betedde den funktionshindrade sig konstigt på resan hem och när de väl är hemma föll hen ihop och fick hämtas av ambulans. Prover visade att hen hade cannabis i blodet.

Nu har en lex Sarah anmälan gjorts och händelsen utreds nu som ett allvarligt missförhållande och har även polisanmälts. Vikariens anställning har upphört. 

►LÄS MER:  Så här kan cannabis påverka dina hjärnceller

►LÄS MER:  Cannabis starkare än någonsin

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset