"Drink-industrin vet att år 2050 kommer alkohol inte längre finnas."
"Drink-industrin vet att år 2050 kommer alkohol inte längre finnas."

Brittisk professor menar att han knäckt koden.

David Nutt är professor på Imperial College i London och har tidigare arbetat som rådgivare i drogfrågor på den brittiska regeringen. Han påstår nu att han upptäckt ett sätt för människor att få uppleva känslan av att vara full – men inte behöva utstå konsekvenserna som bakfylla innebär.

Han kallar det för Alkosynt och det påverkar hjärnan på liknande sätt som vanlig alkohol, men du slipper bli torr i munnen, huvudvärk och andra liknande symptom. Effekten av alkosynten varar i ett par timmar. David Nutt tror att denna dryck kan komma att ersätta vanlig alkohol före 2050.

►LÄS MER: Experten: Det här händer i kroppen när du dricker alkohol

– Vi vet var de bra effekterna av alkohol är medierad i hjärnan och kan då härma dem. Och genom att inte beröra de dåliga områdena så får vi inte heller de dåliga effekterna, säger han till Independent.

Forskaren tillika professorn har nu patenterat 90 sammansättningar av alkosynt och två testas nu noggrant i stor omfattning, skriver den engelska tidningen.

– Den kommer att vara där tillsammans med whiskey och gin och de kommer att dosera alkosynt i din drink och sedan kommer du att ha roligt utan att skada din lever och hjärta, säger David Nutt.

– Människor vill ha mer hälsosamma drinkar. Drink-industrin vet att år 2050 kommer alkohol inte längre finnas. Men de vill inte skynda på processen eftersom de tjänar mer pengar från konventionell alkohol.

Vad alkoholsynteten består av är än så länge en väl bevarad hemlighet.

►Forskare: Alkohol kan minska risk för hjärtinfarkt

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset