Fyra anhållna för mordförsök Richard Sörensen, yttre befäl, var på plats utanför Sahlgrenska i går.
Fyra anhållna för mordförsök Richard Sörensen, yttre befäl, var på plats utanför Sahlgrenska i går.

Fyra personer är anhållna misstänkta för mordförsök i samband med bråken på Sahlgrenska. Polisen har satt upp mobil station och patrullerar runt sjukhuset. Två vårdas fortfarande för sina skador.

Poliser patrullerar kring Sahlgrenska sjukhuset och man har satt upp en mobil station för att skapa trygghet för patienter och förhindra fler bråk.

Inne i sjukhuset vårdas fortfarande två personer som har anknytning till bråken de senast dagarna. Polisen har dessutom uppgraderat händelsen till en så kallad särskild händelse, för att kunna beordra in personal från hela Västsverige om bråken skulle eskalera.

Från sjukhusets sida är man förtegen över de skadades tillstånd.

– Här är ju ett antal brott som har begåtts. Vi gör inga uttalanden som kan skada utredningen. Det handlar också om patentsekretess, säger Marielle Korend Larsson, kommunikationschef.

I samband med bråken har det också skjutits. Enligt polisen ska skadorna på de som nu vårdag på sjukhuset dock inte röra sig om skottskador.

Hittills har tolv personer tagits om hand av polisen. Fyra av dem har anhållits misstänkta för mordförsök.

Polisens hypotes är att det rör sig om någon typ av familjekonflikt och att mordförsöket har koppling till bråket som inträffade på Sahlgrenska universitetssjukhuset i tisdags.

Samtidigt vädjar polisen efter tips och vill komma i kontakt med personer som befann sig kring Sahlgrenska mellan klockan 20 och 21 i onsdags.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset