Hagabadet är en av badhusen du inte ska missa att besöka.
Hagabadet är en av badhusen du inte ska missa att besöka.

Nu ger sig ett regnigt september sig tillkänna. Vad kan då vara bättre än att dra sig tillbaka till ett inomhusbad? Här är tipsen för den som vill bada sig genom helgen.

Åbybadet, Idrottsvägen 9.

Mölndals badpärla måste ändå vara Åbybadet. Det är väl, i och för sig, kanske det enda badet i kommunen, men det är kanon för den lekglade. Här är det ett litet djungelland för de minsta barnen samt flera roliga vattenrutschbanor. Det går även att motionssimma för den som inte har barnasinnet kvar.

LÄS MER: Fem krogshower att se i Göteborg i höst

Valhallabadet, Valhallagatan 3.

Mitt i stan, vid Scandinavium, ligger det här badet som är väldigt populärt för motionärer. Här är det mycket vattengympa och vattenfys och grejer. Här finns även något som kallas Relaxbadet där du får en egen ligghytt och kaffe. Låter ju som en höjdare för den som vill dra sig undan.

Vattenpalatset, Häradsvägen 3.

Endast 20 minuter från Göteborg ligger det här badhuset som passar mycket bra för den äventyrliga familjen. Här finns det vattenrutschbanor, virvelkanal och sprutande gejsrar. Passar alla åldrar. Mycket roligt!

Hagabadet, Haga Östergata 6.

Här slipper ni skvättande barn och trängsel i omklädningsrummen. Det här är Göteborgs mest posha badpalats som gör badandet till en konstform. Det är tyst, exklusivt och dyrt. Bra för en dejt eller för att fira något speciellt. Eller bara ta det lugnt. Bland annat finns det romerska bad och bastubad.

LÄS MER: Här hittar du Göteborgs bästa hamburgare

Av Jesper Lögdahl, dj & chefredaktör World in Property

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset