Från vänster,  Linn Jacobsson, 14, Dee-Dee Santinelli, 13, Sara Stengård, 12, och Sofia Gomez, 15. Stockholmstjejerna har alla lyssnat på The Fooo Conspiracy i snart två år.
Från vänster,  Linn Jacobsson, 14, Dee-Dee Santinelli, 13, Sara Stengård, 12, och Sofia Gomez, 15. Stockholmstjejerna har alla lyssnat på The Fooo Conspiracy i snart två år.

På onsdag kommer det av många tonårstjejer hyllade pojkbandet The Fooo att gästa webb tv-programmet ”Fråga mig”. Metro tog ett snack med fyra Foooers om killarnas storhet, hur de följer dem i vardagen och vad de skulle vilja fråga dem om de fick chansen.

Gustav Hugosson

Alla fyra var på bandets stora spelning i Globel i Stockholm i mitten av september.

I snart två år har Linn Jacobsson, 14, Dee-Dee Santinelli, 13, Sara Stengård, 12, och Sofia Gomez, 15, lyssnat på och följt The Fooo. Det var genom Twitter, Instagram och Youtube-videos som de först fick de upp ögonen för pojkbandet. Sedan dess har de varit hängivna fans, eller Foooers som de kallar sig.

– Innan jag började gilla dem var jag jättetråkig, men nu har jag fått mycket starkare självförtroende. De är lite galna och har fått mig att bli en gladare person, säger Sara Stengård. 

► LÄS MER: The Fooo: ”Vi vet inte riktigt var gränsen går”

Dagligen följer de killarna via sociala medier, främst Twitter där de skriver till dem och andra fans och uppdaterar sig om vad bandmedlemmarna har för sig. Sara och Dee-Dee har även fankonton där de lägger upp bilder som rör The Fooo.

– Vi bildar typ en familj lite. Man får nya vänner och man träffas, alla gillar samma sak och man blir tajtare, säger Dee-Dee.

Alla fyra var på bandets senaste konsert i Globen i Stockholm. De berättar att killarna var fulla av energi och jätteduktiga live. Tjejerna är också överens om att The Fooos öppenhet och nära kontakt med sina fans är en stor anledning till att de följer dem.

– Om man skriver till dem så är de alltid någon som svarar, säger Linn.

Ibland kan de se dem på stan också, även om de inte alltid hälsar.

– Jag har träffat dem några gånger vid deras studio och de är jättesnälla, säger Sofia som senast i förra vecka stod utanför studion och väntade i fem timmar innan hon lyckades träffa Felix i bandet.

► LÄS MER: Petter gästade The Fooo Conspiracy

Om ni fick ställa dem vilken fråga, vilken skulle det vara?

– Jag skulle fråga vilken färg de skulle färga håret i om de var tvungna, säger Dee Dee.

– Om de dricker kaffe eller te, säger Sara. 

Sofia tänker en stund och säger sedan:

– Hur deras relationer är, alltså mellan dem och deras manager Katja.

– Jag skulle fråga om de antingen skulle vara flintskalliga eller att inte ha några ögonbryn, haha, säger Linn.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset