Dani M, Lamix, Cherrie och Erik Lundin ska hjälpa talanger att ta nästa steg.
Dani M, Lamix, Cherrie och Erik Lundin ska hjälpa talanger att ta nästa steg.

“Nästa nivå” heter projektet där fyra av Sveriges främsta artister hittar och coachar framtidens stjärnor. I år är coacherna Erik Lundin, Lamix, Cherrie och Dani M.

Av 700 sökande har fyra talanger valts ut för att tillsammans med Sveriges hiphop-elit ta nästa steg i sin karriär. Nästa vecka åker de fyra talangerna med sina coacher till London för att skriva musik i Red Bulls studio i London.

”Att genom ‘Nästa nivå’ och Red Bull Studios kunna lyfta unga människor med stora drömmar är bland det bästa jag gjort. Jag ser fram emot att steppa in i studion med min talang under fem dagar och skapa magi”, säger Cherrie som är en av årets coacher, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Debatt: Erik Lundin – Haffla

Projektet har tagits fram av Red Bull Music och musikkollektivet TRANS94, med Babak Azarmi i spetsen.

”Utanförskap handlar inte alltid om hur utanför man är geografiskt utan mer om vilka tillgångar man har nära till hands. Vi vill skapa en plattform där de tillgångar som skapar utanförskap ska bli mer demokratiska. ‘Nästa nivå’ är ett sådant program som växer för varje år. Nästa år kanske vi kan bygga studios runt i Sverige och sätta sökanden i studio direkt”, säger Babak Azarmi.

Niklas Jeng, Anna Rällsjö, Benjamin Eriksson och Ramona Abbasi. Foto: Oscar Barkenbom

”Nästa nivå” har sedan starten 2013 vuxit sig till ett av Sveriges största talangprojekt. Tidigare coacher är bland andra Timbuktu, Cleo och Silvana Imam. I år återfinns en av Sveriges just nu främsta rappare, Erik Lundin.

”Att välja bland 700 talanger från hela Sverige som lägger tid på att utveckla och förverkliga sina drömmar är bland det svåraste jag någonsin gjort”, säger han.

Deltagarna får tillsammans med coacherna chansen att spela in och släppa en egen låt, som framförs live på ett större event senare i vår.

LÄS MER: Cherrie och Lundin inspirerar unga

Årets deltagare:

Ramona Abbasi, 17 år från Växjö (Erik Lundin som coach)

Benjamin Eriksson a.k.a. Beni Hana, 20 år från Östersund (Lamix som coach)

Anna Rällsjö, 19 år från Spånga, Stockholm (Cherrie som coach)

Niklas Jeng, 25 år från Hallunda, Stockholm (Dani M som coach)

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om musik