Det är veckor kvar till dopparedagen och högsäsong för stans julbord. Oavsett om du föredrar ett klassisk eller ett mer alternativt har vi hittat ställena att besöka och mysa med vänner och kollegor.

Veganskt i söderort
För alla som förätit sig på skinka och revbensspjäll och vill testa något nytt är Koloni i Telefonplan ett bra val. Restaurangen utlovar gröna tolkningar av klassiska julsmaker som är helt veganska. Julbordet dukas upp till den 22 december och kostar mellan 345–385 kronor beroende på vilken sittning man bokar.
Pris: 345–385 kronor.
Var: Telefonvägen 22a.

Exklusivt och klassiskt
Vill du inta sill och nubbe med stil gör du det bäst på Operakällarens matsal, som håller ett klassisk julbord. Klä dig i dina snyggaste julkläder och insup den glamourösa stämningen. Från havet bjuds det bland annat på hummer, löjrom, sill och lutfisk, sedan serveras naturligtvis även kallskuret och det småvarma. Finns plats kvar i magen kan man avsmaka den stora dessertbuffén.
Pris: 1000–1250 för vuxna.
Karl XII:s torg

LÄS MER: Bästa julklappsböckerna 2017

Jul enligt Plura
På intima krogen Ebenist i Gamla stan kan man äta samma julbord som rockräven Plura. Det är nämligen han som har komponerat menyn, tagit fram juliga drinkar och dessutom valt musiken (spoiler alert, det blir en del Eldkvarn och Mauro. Missa inte dillemulsionen till laxen.
Pris: 495–795 kronor för vuxna
Var: Stortorget 7

Koreanska julbordsalternativet
Det kan ju bli en del julmat och det kan hända att man tröttnar på rödkålen redan i början av december. Då kan man i stället äta kålrätten kimchi på Nam Kang, som har julbord med klassiska koreanska rätter. Vem vill inte grilla sin egen mat på en bordsgrill liksom?
Pris: 495 kronor.
Var: Birger Jarlsgatan 38

LÄS MER: Fyra stämningsfulla julshower i Stockholm

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset