Allt från museum till var du hitta de bästa pulkabackarna.
Allt från museum till var du hitta de bästa pulkabackarna.

Oavsett om du gillar att vara ute eller inne finns det massvis med skoj att hitta på i Stockholm under jullovet.

För den med spring i benen

Stockholm har många roliga lekparker. Om det blir en vit jul så finns det flera pulkabackar att välja mellan i Tanto. Den som vill få upp farten lite extra borde bege sig till Vita Bergsparken, nedanför Sofia kyrka. I Tegnérlunden finns bra små backar för de allra minsta.

För den frusne

För de som inte är så förtjusta i snö och kyla, men ändå gillar spänning kan man bege sig till Laserfortet. Här kan ni prova en variant av Fångarna på fortet, köra olika typer laserdome eller åka Gokart.

LÄS MER: Stort speltest inför jul – De var bäst och sämst

För den nyfikne

För den som vill ha lugn och ro, men fortfarande vill ut på äventyr erbjuder Stockholm ett stort utbud av museum. Det finns något för alla. På Tekniska museet kan du prova på VR eller kika in bakom kulisserna på Viaplays julkalender ”Det stora experimentet”. På Stockholms spelmuseum kan du uppleva spelen och maskinerna som genom åren format spelkulturen.

För sagoälskaren

Biblioteken i Stockholm har öppet under jullovet och det är flera som bjuder på spännande pyssel och lek. På Enskede bibliotek visas Kikis expressbud den 27 december. Det kommer även finnas pysselmaterial framme. På Rinkeby bibliotek kan du själv få skriva en spännande vintersaga den 27 december.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset