De fyra männen greps efter en studentkryssning ombord på Silja Galaxy i slutet av mars.
De fyra männen greps efter en studentkryssning ombord på Silja Galaxy i slutet av mars.

Fyra 19-åriga män åtalades i slutet av mars misstänkta för gruppvåldtäkt ombord på en studentkryssning på Galaxy. I dag frikände tingsrätten männen skriver Aftonbladet.

De fyra män som misstänktes för att ha utsatt en ung kvinna för gruppvåldtäkt ombord på studentkryssningen Silja Galaxy i slutet av mars har nu friats av tingsrätten rapporterar Aftonbladet. Det var omkring 1700 ungdomar ombord på båten och när kryssningsfartyget lade till i Stockholm stoppades alla killar från att kliva av då polisen misstänkte att en gruppvåldtäkt, rubricerad som grov våldtäkt, skett ombord på båten. 

► LÄS MER: Tio budord som alla män borde läsa

Flera personer greps misstänkta för att ha deltagit i övergreppen. Däribland de fyra 19-åringarna. 

Medan andra släpptes och avskrevs från misstankar om brott åtalades de fyra männen den 12 maj misstänkta för grov våldtäkt. Enligt åklagaren hade de fyra åtalade "gemensamt och i samförstånd" utsatt kvinnan, som inte kände männen sedan tidigare, för en grov våldtäkt skriver Aftonbladet. 

Enligt åtalet befann sig den unga kvinnan i en hytt tillsammans med tre av männen och en kompis.Efter att kompisen lämnat hytten ska männen enligt åtalet ha våldtagit kvinnan. En av dem ska efter att ha våldtagit kvinnan ha stått vakt utanför hytten och hindrat andra från att komma in. Han ska ha ljugit för kvinnans vänner och sagt att hon inte befann sig i hytten och sedan ha släppt in en fjärde misstänkt våldtäktsman.

► LÄS MER: Experterna slår hål på sex myter om våldtäkter

Männen har konsekvent nekat till anklagelserna och i dag meddelade Stockholm Tingsrätt sin dom. De fyra männen frias från anklagelserna. 

Enligt tingsrätten finns det inget som bevisar att den unga kvinnan hindrats från att gå därifrån eller att hon befann sig i en "särskilt utsatt situation".

 ​

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott