Gå på ett museum i helgen.
Gå på ett museum i helgen.

Att gå på museum är självklart för vissa men kan vara något som ibland glöms bort. För några veckor tipsade Metro om Gallerinatten i Malmö. Idag lyfter vi fram konstmuseum utanför staden som är värda en bil/buss/tåg/båttur till.

Skissernas Museum Museum of Artistic Process and Public Art 

Finngatan 2, 223 62 Lund
Skissernas Museum är en av mina favoritplatser i Lund. Det är ett konstmuseum som fokuserar på den konstnärliga kreativa processen och där finns världens största samling av skisser, modeller och förlagor till svensk och internationell offentlig konst. Det är en väldigt fin plats att besöka och dessutom har de ett program fullt med visningar, workshops och samtal!

LÄS MER: Här är bästa ölhaken i Malmö 

Landskrona konsthall
Slottsgatan, Landskrona
Landskrona konsthall är en så himla fin plats. Förutom utställningarna finns det också japansk trädgård, ett café och en skulpturpark precis utanför. Just nu, fram till den 17 december, visas en utställning med konstnärsparet Erik Hårdstedt och Sandra Magnuson.

Dunkers kulturhus
Kungsgatan 11 Helsingborg
Dunkers kulturhus är en anledning att besöka Helsingborg. Här kan besökare uppleva konst i olika former, samtal och debatt. Varje år öppnas ett tiotal nya utställningar och på lördag (11/11) öppnar utställningen Nordisk salong som är en samlingsutställning med 63 konstnärer från fyra länder i Norden.

Malmö konstmuseum
Malmöhusvägen 6, Malmö.
Jag kan ändå inte låta bli att tipsa om denna pärla mitt i Malmö. I slottet mitt i stan finns mer än bara pirayor, trögloris och en oändlig utställning om Skåne. Här finns också verk från 1500-talet fram till idag. Just nu visas Show and Tell som är en utställning som visar runt 300 av de närmare 40 000 (!!!) verk som Malmö konstmuseer har i sin samling.

LÄS MER: Här är Malmös bästa karaokeställen

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset