Har du tappat farmors recept på kladdkaka? Inga problem. Här får du ett förnyat grundrecept.

Grundrecept: Annes kladdkaka

Annes kladdkaka
8–10 bitar
300 gram smör
4 st ägg
4 dl strösocker
6 msk kakaopulver
4 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
Florsocker

Tilllagning
1. Sätt ugnen på 175ºC

2. Smält smör i en kastrull.Ta av från plattan.

3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl. Vispa till jämn smet.

4. Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten. Sätt in i ugnen i 25 minuter.

5. Ta ut och låt svalna. Pudra lite florsocker över.

Hallonfyllda kladdkakor

1 sats Annes kladdkaka
225 gram hallon

Tillagning
1. Tryck ner hallon i smeten.
2. 30 minuter i ugn (175ºC).
3. Servera gärna med grädde som på bilden i papp­form med en utstansad bit kladdkaka ovanpå.

Med blåbär och choklad

Kladdkaka med blåbär
8–10 bitar
1 sats Annes kladdkaka (se nedan)
225 gram blåbär
2 dl vispgrädde

Tillagning
1. Blanda ner blåbär i smeten och häll i form.
2. Grädda 40 minuter i ugn.
3. Toppa kakan med vispad grädde, blåbär och andra bär.

Passionerad kladdkaka

4 stycken
½ sats Annes kladdkaka
2 st passionsfrukter

Tillagning
1. Häll smeten i portionsformar och sätt i ugn 12 minuter på 175ºC.
2. Gröp ur en halv passions­frukt till varje portion.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset