Under onsdagen har Belgisk polis gjort åtta tillslag på olika platser i landet. Totalt har fyra personer gripits. Enligt åklagaren misstänkts personerna ha planerat ett terrorattentat.

AP/Geert Vanden Wijngaert

Varken vapen eller explosiva ämnen har hittats. Arkivbild.

fter tillslag under onsdagen förhördes fyra personer i Antwerpen i Belgien. En av dessa kom att gripas och en kom att släppas med fotboja medan de andra två släpptes fria men är fortfarande misstänkta. Det är resultatet av en serie husrannsakningar som har ägt rum i landet under onsdagen. Några vapen har dock inte hittats, enligt Gazet van Antwerpen.

► LÄS MER: IS tar på sig terrordåden i Bryssel
 

– Varken vapen eller explosiva ämnen har hittats, säger åklagaren Eric Van der Sijpt i ett pressmeddelande.

Alla fyra är fortfarande misstänkta och misstänks ha deltagit i terroraktiviteter, bland annat misstänkts de ha velat rekrytera människor för att strida för jihadistgrupper i Syrien och Libyen. De misstänkts också själva ha velat eller varit på väg att gå med i IS. Utöver det misstänkts de fyra även ha planerat terrorattacker i Europa.

– Utifrån det som utredningen hittills visat verkar det som att de hade planerat attentat i Belgien, säger åklagaren Van der Sijpt.

Någon tydlig koppling till terrordåden som ägde rum i Bryssel i mars finns inte.

► LÄS MER: SVT spred fem år gammal övervakningsfilm – påstods föreställa Bryssel-explosion

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott