De skadade ska vara både patienter och personal vid en psykiatrisk mottagning.
De skadade ska vara både patienter och personal vid en psykiatrisk mottagning.

Tre personer attackerades av en man med kniv på en psykiatrisk vårdinrättning i Gamlestaden i Göteborg under lördagen. Den misstänkte gärningsmannen, som var patient på mottagningen skadade sig själv och sköts av polis. På lördagen hade en man i 45-årsåldern livshotande skador. På söndagsmorgonen är hans läge allvarligt men stabilt.

De knivskadade ska vara både personal och patienter på den psykosmottagning som tillhör Sahlgrenska universitetssjukhuset. 
 
– Det är en medarbetare och tre patienter som ska vara skadade. Den misstänkta är alltså en patient på samma mottagning som de andra skadade, säger Joakim Kenndal, kommunikationsdirektör på Sahlgrenska univeristetssjukhuset. 
 
På söndagsmorgonen vårdas alla fyra fortfarande på Sahlgrenska sjukhuset. För den man i 45-årsåldern som på lördagen hade livshotande skador är läget nu allvarligt men stabilt. Läget för en man och en kvinna är fortfarande allvarligt med stabilt. För en kvinna i 30-årsåldeen är läget stabilt, enligt Sahlgrenska universitetssjukhuset.  
 
 
Det var vid halv tolv tiden på lördagen som polisen fick larm om att en person knivskurits på kliniken. När de kom till platsen fanns en skadad person i lokalerna tillsammans med den beväpnade gärningspersonen. 
 
– På grund av läget på platsen var polisen tvungen att öppna verkanseld mot mannen som var beväpnad med kniv, säger Jenny Widén, presstalesperson på polisen til Metro. 
 
Två andra personer ska ha skadats innan polisen kom till platsen och den misstänkta ska även ha skadat sig själv innan polisens skott.
  
Offren och den misstänkta fördes till sjukhus med ambulans. Enligt Katarina Hallingberg, vid Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour är läget för de skadade allvarligt.
 
Den psykriatiska mottagningen är stängt tillsvidare och de kvarvarande patienterna har flyttats till andra platser.
– Vi har kristeam på plats för personalen, säger Joakim Kenndal.
 
En förundersökning om försök till mord har inletts och platsen har spärrats av för teknisk undersökning.
 
Särkilda åklagarkammaren har inlett en rutinmässig förundersökning om tjänstefel, men ingen misstänkt finns.
 
 
 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset