Carola, Ace Wilder, Måns Zelmerlöw, Loreen, Petra Marklund och David Hellenius bjuder upp till julshow.
Carola, Ace Wilder, Måns Zelmerlöw, Loreen, Petra Marklund och David Hellenius bjuder upp till julshow.

Det är första advent och läge att börja bygga upp en rejäl julstämning. Och vad skapar julstämning mer än att lyssna på julmusik framförda av fantastiska röster? Här är fyra tips på julkonserter som är värda ett besök.

Stjärnklart
7-8 december Waterfront
Carola, Ace Wilder, Måns Zelmerlöw, Loreen, Petra Marklund och David Hellenius bjuder upp till julshow. Och med de namnen känns det som att det knappast kan misslyckas. Showen beskrivs som en kväll med glitter, glamour, hits och humor – jag tror dem.

LÄS MER: Här är Stockholms bästa karaokeställen

Vintergalan
14 december Ericsson Globe
Den beskrivs som årets största julshow. Alcazar, Orup, Sarah Dawn Finer, Mariette, Brynolf & Ljung, Eric Saade och Jerry Williams slår sina påsar ihop och bjuder på underhållning och julstämning samtidigt som du trycker ett julbord.

Stad i juleljus
3 dec, 10 dec, 17 dec Göta Lejon
Eftersom Tommy Körberg är en av de få som kan sjunga ”O helga natt” precis så bra och mäktig som den ska göras så är det klart att man inte vill missa detta. Under några kvällar i december har man chansen då han tillsammans med orkester och kör bjuder på julstämning.

Luciakonsert med Stockholm City Voices & Pops Academy
13 december Eric Ericsonhallen
Det finns en mängd luciakonserter i Stockholm att välja bland på Lucia. Det här är en av de större. I före detta Skeppsholmskyrkan utlovar Stockholm City Voices och Pop Academy en kväll med julstämning och traditionellt luciatåg. Perfekt sätt att bygga upp julstämningen på.

LÄS MER: Här hittar du Stockholms bästa frukostar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset