Camilla Lennarth är delad 15:e i British Open.
Camilla Lennarth är delad 15:e i British Open.

Golfparet Camilla Lennarth och Kristoffer Broberg spelar båda majortävlingar den här veckan.Lennarth är så här långt bäst i familjen – hon är fyra under par och bästa svenska i British Open.– Jag är nöjd, säger hon.

Broberg inledde PGA-mästerskapen med en 72-rond, två över par och får kämpa för att klara kvalgränsen.

– Han har haft det tungt ett tag, jag hoppas att det vänder nu, säger flickvännen Camilla Lennarth.

Hon ligger på delad 15:e plats efter två 70-ronder. Hon är fem slag efter ledaren, sydkoreanskan Lee Mi-Rim.

– Jag slog inte bollen lika bra i dag som i går, men lyckades ändå hålla bollen i spel. Jag puttade också bättre i går. Men överlag är jag nöjd, säger Lennarth.

– Det är första gången som jag klarat cutten i British Open så det är klart att jag är nöjd med min prestation.

Vana spela samtidigt

Det är första gången som Lennarth och Broberg spelar majortävlingar samtidigt.

– Men vi är vana vid att spela tävlingar samtidigt, det är mer eller mindre varje vecka. Hade inte "Kotte" spelat major så hade han varit här och burit min bag, säger hon.

– Det hade varit en fördel, för han har spelat banan tidigare. Europatouren spelade banan förra året. Men jag är glad att han är där han är.

Anna Nordqvist är näst bästa svenska efter sin 71-rond på fredagen. Hon är ett under par totalt. Även veteranen Maria McBride, 42, får spela vidare i helgen, hon är ett över par totalt. Hon förlänger därmed sin sista major med två dagar. Efter säsongen är det färdigspelat för McBride.

Birdie på sista

Även Lina Boqvist får spela i helgen. Hon säkrade platsen genom en birdie på det sista hålet.

Den 15-åriga amatören Julia Engström gick på par på fredagen. Men torsdagens missar gjorde att det inte blev mer än två ronder i sin andra major. Tidigare i somras vann hon de brittiska amatörmästerskapen och blev därefter inbjuden till tre majortävlingar. Hon spelade US Open, där hon också gick på par en dag men sedan blev utslagen efter två dagar. I september ska hon spela Evian Masters.

– Det har varit en väldigt rolig vecka. Men nu ska det bli skönt att åka hem och ladda om och vila lite. Jag har inte varit hemma på ett tag. Så nu ska jag träna och hitta tillbaka till tekniken och komma i bra form till Evian.

"Minimera misstagen"

Världsettan Lydia Ko rådde den unga amatören att lära så mycket som möjligt under veckan.

– Jag har lärt mig att precis som i US Open så måste man ta missarna på rätt ställe. Misstagen blir större här, så man måste minimera misstagen, säger hon.

Julia Engström spelade tillsammans med kinesiskan Feng Shanshan, som ligger tvåa på tio under par efter två dagars spel. Kinesiskan imponerade på Engström.

– Hon slår bollen väldigt bra och puttar väldigt, väldigt bra. Hon vet hur hon ska slå slagen och vet precis vad hon ska göra. Och hon är lugn och sansad och jättesnäll. Det var jättekul att spela med henne, säger Engström.

Ledaren efter första ronden, sydkoreanskan Lee Mi-Rim gick ett under par för dagen, 71 slag. Totalt är hon ett slag före Feng och Ariya Jutanugarn, Thailand.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset