De två gärningsmännen slog till mot kyrkan mitt under tisdagsmässan. 
De två gärningsmännen slog till mot kyrkan mitt under tisdagsmässan. 

De två gärningsmännen som dödade prästen i kyrkan i Saint Étienne-du-Rouvray, Frankrike, filmade dådet. Det berättar ett vittne, en nunna som lyckades fly, för en lokal tv-kanal.

Den 86-årige prästen dödades i kyrkan i Saint Étienne-du-Rouvray i norra Frankrike under mässan och fem personer togs som gisslan. 

LÄS MER: Gisslandrama i fransk kyrka

Enligt ett vittne, en nunna som deltog i dagens mässa, filmade gärningsmännen handlingen, rapporterar BFM-TV.

De två gärningsmännen bad först alla att ställa upp sig på led. 

– Inne i kyrkan ropade alla stopp, ni vet inte vad ni gör. Men de slutade inte, de tvingade honom att knäböja, han försökte försvara sig och det var där dramat började. 

De två terroristerna dödades sedan av polisen. Men innan de dog ska de ha filmat dådet. 

– De spelade in. De hade någon form av predikan framför altaret på arabiska. Det är fruktansvärt. 

När gärningsmännen var i färd med att döda prästen lyckades nunnan fly ut från kyrkan. Väl ute lyckades hon få stopp på en bilförare som sedan kunde larma polisen. 

LÄS MER: Efter våldsdåden i Europa: Attityden mot flyktingar hårdnar 

Polisen har gripit en man som misstänks för inblandning i gisslandramat. Utredningen av händelsen har lämnats över till antiterrorenheten i Paris. 

De döda gisslantagarna hade svurit trohet till IS enligt François Hollande som kallar dådet en "avskyvärd terroristattack”, skriver TT. 

En av gärningsmännen, en 19-årig man, stod under övervakning från myndigheterna sedan han försökt att åka till Syrien för ansluta till extremister förra året. Mannen dömdes till fängelse i maj och bar en elektronisk fotboja, rapporterar CNN. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott