Människor som under torsdagen tänder ljus för offren.
Människor som under torsdagen tänder ljus för offren.

Utredare i fallet som rör masskjutningen i USA som ägde rum under onsdagen påstår sig ha källor som visar att en av gärningsmännen ska ha svurit trohet mot Islamiska staten, IS. Det rapporterar CNN.

Under onsdagen ägde ännu en masskjutning rum i staden San Bernardino i USA. 14 personer dödades i dådet och minst 21 ska vara skadade.

► LÄS MER: Upp emot 14 döda i skottdåd i USA

CNN rapporterar nu att den ena gärningsmannens i fallet, en 27-årig kvinna som ska ha utfört dådet tillsammans med sin 28-åriga make, ska ha svurit trohet till terrorgruppen IS i samband med att dådet ägde rum. Detta ska ha skett via ett Facebookinlägg under falskt namn där kvinnan svar trohet till IS ledare Abu Bakr al-Baghdadi. Källan till CNN är tre myndighetspersoner med insyn i utredningen.

Dådet ägde rum klockan 11 på morgonen amerikansk tid. De två gärningspersonerna ska ha börjat skjuta med automatvapen vid Inland Regional Center, där lokala myndigheter hyrt lokaler för en fest.

Båda gärningspersonerna dödades av polisen i samband med en jakt. Ännu en misstänkt är häktad, men huruvida denne är involverad är ännu oklart.

► LÄS MER: Masskjutning i USA – minst 20 offer

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott