Dagen innan halloweenfesten, fredagen den 24 oktober, fick arrangörerna beskedet att alkoholtillståndet dragits in.

Dagen innan halloweenfesten, fredagen den 24 oktober, fick arrangörerna beskedet att alkoholtillståndet dragits in.

Tillståndsmyndigheten misstänkte att gästerna tog ecstasy eftersom de drack för lite alkohol. De bestämde sig därför för att dra in klubbens alkoholtillstånd.

Festarrangören Genesis Project har anordnat stora fester med elektronisk musik sedan 2006 i Göteborg. Men i helgen satte Tillståndsmyndigheten stopp för deras Halloweenfest på Gothenburg Film studios. Anledningen: det dracks för mycket vatten när arrangörerna hade klubb sist, skriver Nöjesguiden

En del av gästerna hade även tagit av sig på överkroppen. Tillståndsmyndigheten drog därför slutsatsen att en majoritet hade tagit ecstasy. 

►LÄS MER: Polisen: Så vet du om du har blivit drogad på krogen

– Det här handlar om moralpanik, de tror att inget ändrats sen ravefesterna först kom. Polisen har till och med gett oss sin välsignelse att ha fester, och de vill att vi ska ha tillstånd för då kan de samarbeta med oss. Det är politikerna som tagit det här beslutet, och de har förklätt sin moralpanik i narkotikabekämpning, säger Per-Åke Wilhelmsson, en av de som jobbar med Genesis till Nöjesguiden. 

Dagen innan halloweenfesten, fredagen den 24 oktober, fick arrangörerna beskedet att alkoholtillståndet dragits in. När Genesis lämnade in en överklagan samma dag vid lunchtid, ska förvaltningsdomstolen sagt att det var för sent för att hinna behandla ärendet innan festen.

Genesis planerar nu att JO-anmäla händelsen. 

►LÄS MER: Dog efter att ha druckit 56 shots – nu åtalas barägaren

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset