I en fotpall hittade polisen ett skarpladdat automatvapen.
I en fotpall hittade polisen ett skarpladdat automatvapen.

Då kvinnan slutligen reste sig upp undersökte polisen fotpallen hon satt på. I möbeln låg ett skarpladdat automatvapen. Nu har en man åtalats för grovt vapenbrott, och vapnet kopplas till en skjutning i Rågsved.

Efter att en man hade skjutits i benet, slog polisen till mot flera adresser i Stockholmstrakten. Polisen genomsökte en bostad i Johanneshov medan lägenhetsinnehavaren, en yngre kvinna, hela tiden satt på en stor fotpall. Hon flyttade sig först efter att polisen sagt till henne, och i möbeln låg en skarpladdad AK:47:a.

-Hon hade någon form av relation till en man, och det är han som jag påstår har förvarat vapnet hemma hos henne, säger åklagare Tomas Malmenby.

LÄS MER: Hade automatvapen under sängen och knark i frysen

Nu har mannen åtalats för grovt vapenbrott. Han har dock inte åtalats för skjutningen som var föremål för husrannsakan. Däremot har AK:47:an kopplats till en annan skjutning.

-Det var en skjutning i Rågsved i södra Stockholm i början av 2016. Vi misstänkte det var en skjutning mellan två grupperingar där ingen, vad vi vet, blev skadad, säger Tomas Malmenby.

-Det var rubricerat som mordförsök men utredningen är nedlagd. Vi har inte kunnat utröna vilka som deltagit i skjutningen helt enkelt.

LÄS MER: Ogillade att medtrafikant tutade – hotade honom med AK47:a

Att undersöka det beslagtagna vapnet hos NFC, Nationellt forensiskt centrum, har tagit nästan ett år, enligt åklagaren.

Den åtalade mannen nekar till brott. Att hans DNA säkrades på vapnet förklarade han med att en okänd man förevisade det för honom, men att han tackade nej till att köpa det.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset