Matts Olsson.
Matts Olsson.

Matts Olsson missade hela förra säsongen med en korsbandsskada.Nu är storslalomspecialisten tillbaka.– Den senaste veckan har det gått åt rätt håll men jag saknar lite tempo, säger han inför premiären i Sölden.

Matts Olsson blev VM-femma i storslalom i USA 2015 men fick inte chansen att bygga vidare på framgången. I september förra året slet han av korsbandet i höger knä och säsongen var över innan den hade börjat.

– Det har varit lite så under senare delen av min karriär. Man har varit där och nosat men så har det hänt något. Det var något skidbyte som blev svårare än jag hade trott, lite strul med tränare... Och så när man kände att man var på gång igen så kom skadan, säger Olsson.

Efter ett års rehabträning gör 27-åringen världscupcomeback i Sölden på söndag. Utan några större förväntningar.

– För säsongen har jag målsättningar. Det är det klassiska: jag vill vara bättre än jag har varit tidigare. Jag har inte varit på pallen och det tror jag absolut att jag kan uppnå. Men i Sölden vill jag bara göra en bra prestation utifrån där jag står.

Olsson har inte ägnat knäet några tankar på en och en halv månad. Fysiken är på plats. Det är åkningen som inte klaffar till 100 procent.

– På slutet har det känts som om jag har fått nog av den fysiska träningen. Nu måste jag komma i form på skidor för annars spelar fysiken ingen roll, säger han.

Övriga svenskar i premiären är André Myhrer och debutanten Kristoffer Jakobsen, 22.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset