Richard Lewis, Sheever, Ninja, SirScoots och Shroud kan bli årets profil.
Richard Lewis, Sheever, Ninja, SirScoots och Shroud kan bli årets profil.

Vad vore en gala där publiken inte fick göra sin röst hörd? Ta vara på en unik chans och rösta fram din favorit i kategorin Esport profile of the year.

Nu är det dags för juryn i Stockholm International Esport Awards att hålla fingrarna borta. I kategorin Esport profile of the year är det du och alla andra esportfans som bestämmer vem som ska vinna.

Den av de fem utvalda personligheterna som lyckas få flest röster på sig går hem med ett av de mest prestigefulla priserna under galan.

LÄS MER: De kan kamma hem priser på Metros stora esportgala i Globen

Här är de nominerade

Shroud

Michael ”shroud” Grzesiek har det senaste året gått från att vara en framgångsrik CS:GO-spelare till att bli en minst lika framgångsrik streamer. I dag är han en av de största och populäraste på området.

RÖSTA HÄR

Ninja

Tyler ”Ninja” Blevins är mer än en streamer. Han är ett fenomen. Med över 10 miljoner följare på Twitch är han överlägset störst och har under året slagit tittarrekord efter tittarrekord.

RÖSTA HÄR

Sheever

Jorien ”Sheever” van der Heijden är en av de mest kända ansiktena i Dota 2-världen. Under 2017 drabbades hon av bröstcancer och har sedan dess pratat öppet om den tuffa tiden och om behandlingen som genomgår. Sheever är inte bara en förebild i Dota 2 utan i livet i sig.
RÖSTA HÄR

SirScoots

En riktig veteran i esportkretsen. 2018 tog han initiativet att skapa, Counter-atrike professional player association (CSPPA) – ett fackförbund för professionella spelare. Förbundet ska hjälpa spelare med juridisk rådgivning och jobba för säkra bästa möjliga arbetsmiljö för spelarna.

RÖSTA HÄR

Richard Lewis

En av få under många år konstant levererat djupare journalistik inom esporten. Under det gångna året har han dessutom varit ansiktet utåt för Eleague som under 2018 var en av major-turneringarna i Counter strike: Global offensive.

RÖSTA HÄR

Röstningen sker via denna hemsida och håller på ända fram tills priset delas ut på gala-scenen i Globen den 3 september.

Tagga polarna och se till att just din favorit slutar som vinnare.

LÄS MER: Semmler leder Metros esportgala i Globen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset