Anders Thisell, 27, Friskis & Svettis, försöker göra städningen lite roligare, bland annat genom att tänka på att medlemmarna uppskattar när det är rent och fräscht.
Anders Thisell, 27, Friskis & Svettis, försöker göra städningen lite roligare, bland annat genom att tänka på att medlemmarna uppskattar när det är rent och fräscht.

I stället för att svära över dessa uppgifter, ge dem ett mer romantiskt skimmer – och må bättre.

Har du också trista arbetsuppgifter?  I stället för att svära över dessa uppgifter, ge dem ett mer romantiskt skimmer – och må bättre.

– Dina känslor kring vissa arbetsuppgifter på jobbet kan förändras med ganska små medel. Det går alltid att hitta sätt att göra saker och ting roligare, säger karriärcoachen Susanne Stensson.

Anders Thisell, 27, är ett strålande exempel på det. Han trivs väldigt bra på sitt jobb på Friskis & Svettis i Askim och talar gärna om det han gillar mest:
– Det är när jag kan hjälpa en person i gång med sin träning. Att först guida runt personen i anläggningen och visa vilka gruppträningspass som finns, och sedan se personens leende efter ett träningspass. Vid dessa tillfällen får jag känslan att jag påverkar hälsan i världen.

Men i jobbet ingår även uppgifter som, helt naturligt, inte är fullt lika kul och stimulerande: att städa, till exempel.
– Jag sätter ofta på musik som jag själv gillar under tiden, och försvinner bort i mina tankar, säger han.

Även vetskapen om att medlemmarna uppskattar när det är rent och fräscht känns bra och gör också att uppgiften känns bättre än den annars skulle ha gjort.
Fast det finns dagar då inget hjälper.
– Som de flesta andra har jag också dagar som inte är min bästa. Då kan jag byta med någon annan i teamet, och sedan låta det bli min tur nästa gång.
 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset