Att dela boende med en större grupp kräver egentligen inte mer än sunt förnuft. Den varan är det dock uppenbarligen brist på. Gång efter annan hör man folk klaga på sina rumskamrater. Är det så att din uppfostran brister? Då har vi samlat några tips som kan vara bra att tänka på om du ska bo i kollektiv.
 
Snylta inte ur skafferiet
Såvida ni inte har bestämt att ni delar på all mat så håll dig till din egen. Det finns förmodligen­ inget mer enerverande än att komma hem, öppna kylen och inte kunna hitta den där varan som man har gått och tänkt på hela dagen. 
 
Städa
Den klassiska situationen där alla grisar ner utom en som städar upp uppstår både lätt och ofta. Risken för aggression och utbrott är därmed stor. För den goda stämningen, närmiljön och orkens skull, städa upp efter dig.
 
Toaletten
WC kan stå för World Crisis om WC inte hålls ren. Alla vet ju hur motbjudande det är att vistas på sunkiga toaletter. Dra ditt strå till stacken och håll stolen (och resten av rummet) fräscht. En ren toa är hjärtat i varje harmoniskt hem.
 
(För)stör inte
Visst kan lugna stunder vara unika när man bor i kollektiv men att dra hem folk på efterfest när resten av gänget sover, eller att bara vara den där som alltid väsnas, kan leda till att du blir utröstad och hemskickad.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset