Upplev Taekwondo från första parkett på KFUM Malmö. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Upplev Taekwondo från första parkett på KFUM Malmö. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Våren har äntligen dragit igång och Malmö är fullt av härliga aktiviteter. Den här helgen tycker jag att du ska göra något annorlunda. Gå på syjunta, drick dyra drinkar, titta på gamla svenska parfymflaskor eller varför inte en ordentlig brasa?

Malmö Open
Eric Perssons väg
För sextonde gången arrangerar KFUM Malmö Taekwondo-tävlingen Malmö Open i Baltiska hallen. Alla åldrar och bältesgrader välkomnas. Anmälan är stängd, men det hindrar ingen från att åka dit och heja på de som tävlar. Malmö Open pågår från 8:30 till 19:00.

Midnight Malmhattan
Dag Hammarskjölds torg 2
Restaurangen Kitchen & Table förvandlas för tredje gången till cocktailbaren Malmhattan. Boka en ordentlig lördagskväll högst upp i Clarion Malmö Live med några vänner och lyssna på jazzmusik medan ni blickar ut över stadens hustak. Dyrt, men unikt.

Sy-LAN
Stapelbäddsgatan 3
Ta med dig symaskinen, trådar och tyger och bli en del av ett nätverk av personer som syr, stickar, knypplar och virkar. För 650 kronor får du en plats att sy på, samt vegetarisk mat och fika hela helgen. Evenemanget arrangeras på Stpln och pågår lör-sön, 9-17.

Design för doft
Malmöhusvägen 6
Sedan två månader tillbaka finns en miniutställning av gamla parfymflaskor att beskåda på Malmöhus slott. Det är konsthistorikern Christina Lindvall-Nordin som lånat ut sin unika samling till museet. Även äldre svenska flaskor finns med i samlingen.

Folkets Park öppnar för säsongen
Amiralsgatan 35
Stor öppningshelg för Folkets park som avslutas med Valborgsfirande. Parken fylls av konserter och food trucks. Dessutom blir det femårskalas för Far i Hatten, loppis, Valborgsfest på Moriska Paviljongen och givetvis en riktigt varm brasa.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om helgtips