Anitra Steen och Göran Persson
Anitra Steen och Göran Persson

Ett par som arrenderar en bit mark av Göran Persson och Anitra Steen har stämt dem för hemfridsbrott. "Jag blir förbannad över att en före detta statsminister stått och tittat in i mitt sovrum för att leta efter fel", säger arrendatorn.

Grannfejden har pågått en längre tid och har varit omskriven tidigare. Göran Persson och hustrun Anitra Steen bor vid sjön Båven i Sörmland. På markerna finns en sommarstuga som sedan 1981 arrenderas av ett och samma par, skriver Aftonbladet. 

I våras vände sig Persson/Steen till arrendenämnden i Nyköping för att säga upp dem. Anledningen var att de ville ha mer betesmark till sina nötdjur. Utöver att Persson och Steen i sin anmälan uppgav att stugan inte uppfyller kraven för bostadshusen anser de att tomten runt sommarstugan är ”synnerligen ovårdad” och att den ”förfular arrendestället och omgivningen”, skriver Aftonbladet. Till anmälan bifogade de ett antal bilder. 

► LÄS MER: Förre S-ledaren vill vräka sina hyresgäster

Paret som hyr stugan bestred uppsägningen och menade att Persso/Steens uppgifter inte stämde. Arrendenämnden gav paret som hyr stugan rätt. Men på grund av anmälan dras nu den gamla statsministern och hans fru till tingsrätten för hemfridsbrott. 

– Om man läser deras skrivelser till arrendenämnden så förstår man att de har varit och tittat på vårt hus. Jag blir förbannad över att en före detta statsminister stått och tittat in i mitt sovrum för att leta efter fel, säger arrendatorn till Aftonbladet. 

I går lämnade han därför in en stämningsansökan om hemfridsbrott vid Nyköpings tingsrätt mot sina grannar. Bilder som uppges vara tagna av Persson/Steen har bifogats ansökan till rätten. 

► LÄS MER: Så många miljoner drog Göran Persson in i fjol

Till Aftonbladet säger Anitra Steen, efter att hon först skrattat åt beskedet kring vad misstankarna rör: 

– Det där har jag inga kommentarer till.

Metro har sökt arrendatorn för en kommentar men har inte fått något svar. 

► LÄS MER: Det här stör vi oss mest på hos våra grannar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset