Scanpix

Länspolismästare Carin Götblad.

Efter skandalscenerna under måndagens derby på Söderstadion står det nu klart: Det blir inga fler derbyn på någon annan arena än Råsunda. Säkerheten är inte stor nog.
Beslutet fattades efter ett möte mellan länspolismästare Carin Götblad och företrädare för Stockholms tre toppklubbar Hammarby, AIK och Djurgården i onsdags kväll. De var helt överens, och hon uppmanade även klubbarna att söka tillstånd hos länsstyrelsen att få filmerna från kamerorna som filmar publiken.
– Det har varit klagomål på att de blir belagda med sekretess så fort de hamnar i en förundersökning, så nu ska vi hjälpa klubbarna att försöka få rätt att se filmerna och stänga av folk, säger Carin Götblad.
Hon är även inne på att göra en gemensam kampanj där både polis och klubbarnas storstjärnor kraftigt markerar sitt avstånd mot våldet.

TUFFARE VAKTER
– Många föräldrar förstår inte när deras barn är på väg in i fel kategori av fotboll.
Hammarby har redan tidigare sagt att de ska minska publikkapaciteten på Söderstadion med 1 500 personer inför nästa match, och nu överväger man även att ersätta publikvärdarna med ordningsvakter som har rätt till tuffare tag, samt skaffa hundar som kan sniffa sig fram till eventuell pyroteknik.
Hittills har man identifierat ett tjugotal av huliganerna som tvingade domaren att bryta matchen mellan Hammarby och Djurgården, och Hammarbys vd Henrik Appelqvist räknar med att identifieringen ska vara klar i slutet av september.
Redan i dag ska det komma besked om och hur Hammarby och Djurgården i övrigt ska straffas för matchsabotaget.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset