Han väljer husvagnen och campingplatsen före hus, alla dagar i veckan. Inte bara för att det är nära till naturen, utan för allt spännande som campinglivet kan erbjuda.

Privat

Allt började med att Göte Olheds åkeriföretag skulle köra några vändor i Västerås. Han bestämde sig för att ta in på en camping i staden under sex månader och behålla lägenheten hemma i Åhus tills han skulle återvända hem. Men riktigt som han planerat blev det inte.

– Jag kom upp, men sen så kom jag aldrig hem, skrattar han.

Nu, 16 år senare, är han fast i livsstilen och trivs som fisken i vattnet med sitt val.

– Jag har inget negativt att säga om livsstilen. Man skaffar mycket kompisar och kan bara gå utanför dörren och grilla när man vill, säger han. Han beskriver boendet som en villa, fast i miniatyr.

►LÄS MER: Björn drack 36 öl men lämnade fulölen – och somnade på camping

Och inte skulle han någonsin sätta sig i ett hus igen, med allt vad det innebär.

– Jag har bott i hus i hela mitt liv innan, och det är ett jäkla jobb med allting. Hela tiden jobb. Jag trivs mycket bättre i husvagnen, säger Göte och fortsätter förklara.

– För en tredjedel av priset som det kostar att bo i exempelvis en lägenhet bor jag närmare naturen nu. Det är ett speciellt liv, men jag trivs bra med det.

►LÄS MER: Tobias lånar ut husvagnen till behövande familjer – hyllas

När Göte däremot först flyttade till campingen undrade han för en stund vad han gett sig in på. Det var lite skumt folk som bodde runt omkring honom ett tag, beskriver han.

– Det var narkomaner som bodde här och hade vänner som knarkade runtomkring. Men efter ett tag försvann de in till stan och det flyttade in annat folk. Idag har campingen blivit superfin.

Och kärleken till campingen stannar inte vid att bara bo på en, Göte äger även en stor amerikansk husbuss som han tar ut på vägarna när det nalkas semester. Och visst kan han erkänna att han jämför hemmet i Västerås med de campingplatser han besöker på sina turnéer.

►LÄS MER: Micke, 52, sålde husbilen – blev blåst på 140 000 kronor

Göte är nyligen fyllda 66 år, och när dagen väl kommer att gå i pension så vet han vad som gäller. Det blir flytt tillbaka till Österlen på sommarhalvåret och sedan tar han med sin husbuss till Portugal och bor på camping där under vintern. Men än är det, som han själv beskriver det, för tidigt att sitta och mata ankor hela dagarna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset