Två män från Göteborg åtalas för terrorbrott i Syrien. Enligt åtalet var de med och skar halsen av två män i Syrien 2013.

TT

De två männen greps i juli och den 30-årige mannen har efter det suttit häktad, 32-åringen har haft reseförbud och har bara fått lov att vistas i Göteborg. 

Två män, 30 respektive 32 år gamla, från Göteborg åtalas för terroristbrott alternativt folkrättsbrott och mord i Syrien. De två männen stred mot staten Syrien på plats i Syrien.
Enligt åtalet har de under våren 2013 varit delaktiga i att mörda två män genom att skära av deras halsar. Morden ska ha skett i närheten av Aleppo, skriver GT. 

Enligt åtalet har den äldre mannen valt platsen för morden och den yngre mannen har valt ut vapnen. Själva dåden ska ha genomförts av andra män. I stämningsansökan står det att de åtalde "uttryckt glädje över gärningarna", skriver GT. 

Bland åklagarens bevisning finns ett bildmaterial som ska föreställa männen. I en skrivelse har åklagare Agnetha Hilding Qvarnström förklarat att det finns "mycket övertygande bevisning" i målet.

Männen greps i juli varefter 30-åringen har suttit häktad. 32-åringen, som är rullstolsburen, har under hösten haft reseförbud och har bara fått vistas i Göteborg.

Dessutom är en 27-årig man efterlyst för medhjälp till terrorbrott. Han tros befinnas sig i Syrien.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset