Här hittar du Göteborgs bästa brunch.
Här hittar du Göteborgs bästa brunch.

Brunch, denna kombination av frukost och lunch, finns det gott om i Göteborg. För vem vill inte drömma sig bort lite extra en helt vanlig helgdag mitt i livet? Metros krogskribent Emerentia Leifsdotter Lund listar här sina tre favoriter.

Restaurang Norda

Det bästa med brunch på hotell är kanske att du har fått sova hemma, men ändå kan lyxa till det med allt vad en riktigt stor hotellfrukost innebär. Och dessutom sitta länge utan stress över att checka ut. På Clarion Post kan du slå dig ner länge, glömma av att det finns en centralstation precis utanför och bara koppla ner.

Det märks att de har ett lika starkt kök som konditori och bageri. När hotellets restaurang Norda kör brunch så ingår en varmrätt, men egentligen är det bufféerna du vill åt: förrätts-, efterrätts- och juicebuffén! Stället har utsetts till världens bästa brunchställe av tidningen The Mirror. Och ja, väljer du gnocchin är det kanske sant.

Drottningtorget 10
411 03 Göteborg
restaurangnorda.se

Gazette

Åh, ett gäng smårätter tänker du, och så beställer du en Bloody Mary, virgin om du så önskar, och så tar du bort kalkonen på Eggs Benedict och så väljer du torsken, och kanske till och med lite cheddar-pommes. Och så blir du alldeles proppmätt för rätterna är inte så små som du trodde först. Och så går det en vecka och allt du tänkt på är just den där Eggs Benedicten. För gud, så bra och riktigt brunchiga de här äggen är!

Se till att vara i tid på söndagarna dock, för kökschefen Anna Bengtsson och hennes gäng stänger redan klockan 18 och du vill njuta länge. Dessutom serverar de kaffe från Guldgloben-vinnaren Gringokaffe. För den obeslutsamme är det bara att ge kocken all makt och köra på kockens val. Det blir aldrig fel det heller.

Esperantoplatsen 5
411 19 Göteborg
zamenhof.se

Boulebar Rosenlund

Brunch med sysselsättning är ändå någonting helt annat än bara brunch. På Boulebar kan du välja mellan två olika alternativ, antingen tar du en mer klassisk tidig brunch mellan 10 och 15, med upplägget: en huvudrätt och sedan en buffé av desserter. Eller så tar du en sen våffelbrunch mellan 15 och 18, vilket är som ett urhärligt bröllop utan de tråkiga gästerna.

För vem vill inte ha just bara det bästa? Bonus är att du för bara 100 kronor dessutom får spela boule. Obegränsat med våfflor, glass och andra tillbehör, och så sport då. Kanske går det att dra på friskvårdsbidraget? Det vore någonting. Den klassiska brunchen går också att få med boule, och då kalasar du på ett gäng rätter, en brödkorg, eller ja, själva innehållet i brödkorgen, och en dessertbuffé.

Rosenlundsgatan 8
411 20 Göteborg
boulebar.se/rosenlund

Emerentia Leifsdotter Lund

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset