Det finns gott om platser för att ta sig ett svalkande dopp i Göteborg.  
Det finns gott om platser för att ta sig ett svalkande dopp i Göteborg.  

När sommarvärmen gör staden nästintill outhärdligt är tacksamheten stor att det finns badplatser nära city. Metro tipsar om några av de bästa badplatserna att svalka sig på!

Styrsö Brattenbadet

Cornelia Nortier

Mysig badplats på ön Styrsö i skärgården.  Till Brattenbadet tar man sig enkelt med färja från Saltholmen. Badplatsen har en familjevänlig sandstrand och handikappanpassad toalett. Vid färjeläget finns det både ett kafé och ett värdshus.

Brattenbadet passar barnfamiljen som vill få en heldagsutflykt.

 

Saltholmen

Cornelia Nortier

Saltholmen är en klippig badplats nära spårvagnshållplatsen.  Vid denna badplats går det att bada både från klipporna men det finns även badstegar. Vid badplatsen finns det torrtoalett. Vid spårvagnshållplatsen finns ett kafé.

Saltholmen passar för kompisgänget utan bil då badplatsen ligger endast 5 minuters promenad från spårvagnshållplatsen.

Askimsbadet

Cornelia Nortier

Badplatsen med långgrund sandstrand och stora gräsytor.  Askimsbadet har både sandstrand och en badpir. Det finns stora gräsytor för spring och lek samt en volleybollplan. Här finns även omklädningsrum och toaletter. I närheten finns det minigolf, ett kafé samt bilparkering.

Askimsbadet är en stor badplats som passar de flesta som vill aktivera sig.

 

Bergsjöbadet

Cornelia Nortier

Lugn badplats omgivet av härlig natur.  Bergsjöbadet har både klippor och bryggor som det går att bada från. Det finns en grillplats och en liten volleybollplan. Badplatsen är omgiven av härlig natur som skänker ett lugn till platsen.

Bergsjöbadet passar de som vill kunna slappna av med en god bok.

 

Delsjöbadet

Cornelia Nortier

Stor badplats i härligt naturområde.  Delsjöbadet är en stor badplats med omgivande naturreservat och motionsspår. Det finns även möjlighet att hyra kanot. Badplatsen har både sandstrand och brygga att bada från. Det finns volleybollplan samt grillplats och toalett i närheten. Det går även att parkera bilen att par minuter från badplatsen.

Delsjöbadet passar både barnfamiljer och kompisgäng.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset