Familjen som blev utsatt för attacken i Biskopsgården i Göteborg hade tidigare blivit hotad. Arkivbild.
Familjen som blev utsatt för attacken i Biskopsgården i Göteborg hade tidigare blivit hotad. Arkivbild.

Den familj som blev utsatt för handgranatsattacken i Göteborg hade tidigare tagit emot hot. När det gäller utredningen av attacken är polisen mycket förtegen.

Familjen som bor i den lägenhet – i Biskopsgården i Göteborg – som drabbades av explosionen hade mottagit hot innan händelsen. Det bekräftas av polisen, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Polisen hade tillsammans med kommunen pratat om att ordna ett nytt boende åt familjen, men det blev inte av, av anledningar som polisen inte vill gå in på. Familjen var inte heller under skydd av polisen, som tidigare ansett att risken för hämnd mot anhöriga är låg om inte den man vill hämnas på är närvarande.

Omprövar ståndpunkt

En av männen som dömdes för dubbelmordet på en restaurang på Vårväderstorget i fjol är skriven på adressen. Han sitter dock häktad vilket är väl känt.

Efter explosionen har polisen fått ompröva sin tidigare ståndpunkt.

– Då tyckte vi att vi gjorde rätt, men i dag med den här kunskapen och verkligheten hade vi ju gjort en annan bedömning, säger Thomas Fuxborg, presstalesman hos polisen, till SVT Nyheter Väst.

Bor på hemlig adress

Efter sprängningen gör polisen hotbildsanalyser för fler personer och Thomas Fuxborg berättar att rädda människor har hört av sig till dem. Den drabbade familjen bor numera på en hemlig adress.

När det gäller själva mordutredningen efter handgranatsattacken, som dödade en åttaårig pojke natten mot måndagen, är polisen mycket förtegen.

– Vi befinner oss ungefär där vi räknat med att vara i utredningsarbetet. Men vi har inget nytt att säga i nuläget, säger Stefan Gustafsson, informatör vid polisen region Väst.

Tror på hämndaktion

Det finns inga uppgifter om att någon misstänkt tagits in till förhör efter det som polisen tror är en hämndaktion efter dubbelmordet vid Vårväderstorget. De tips som kommit in bearbetas och kontrolleras och arbetet med att gå igenom bilderna från övervakningskameror i området fortsätter.

– Vi har valt att inte gå ut med mer information kring utredningsarbetet. De upplysningar vi kan ha fått är inget vi släpper i det här läget, säger Stefan Gustafsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset