Artisten G-Eazy har nu åtalats misstänkt för att ha begått tre brott i samband med ett bråk på en restaurang i Stockholm. Arkivbild.
Artisten G-Eazy har nu åtalats misstänkt för att ha begått tre brott i samband med ett bråk på en restaurang i Stockholm. Arkivbild.

Den amerikanske rapartisten G-Eazy har åtalats för tre brott efter ett bråk på en restaurang i centrala Stockholm. ”Han har utdelat ett flertal slag mot en ordningsvakt”, säger åklagare Carl Mellberg.

Den amerikanske rapartisten Geral Earl Gillium, mer känd som G-Eazy, har nu åtalats för flera brott. Artisten greps efter ett bråk i centrala Stockholm under torsdagen.

– Han hamnade på en restaurang i centrala Stockholm där han utdelade flertalet slag mot en ordningsvakt. Jag har rubricerat det som våldsamt motstånd, säger åklagare Carl Mellin.

– I samband med gripandet gjorde han motstånd mot ordningsvakter, vilket jag rubricerar som våldsamt motstånd.

LÄS MER: Artist åtalad för grovt vapenbrott – flydde från polisen

Då artisten greps hittades kokain, varför han även åtalats för narkotikabrott.

Åklagarens förhoppning är att rättegången kan hållas redan under dagen.

– Det bygger på att vi får tag i personer som kallas till rättegången, säger Carl Mellin.

I förhör erkänner artisten brott.

”Det blev slagsmål på en nattklubb. Det var sent. Jag kommer inte ihåg allt. Jag kommer ihåg att jag slogs med någon. Jag kommer ihåg att någon höll ner mig. Jag kommer ihåg att jag försökte bli fri från greppet”, har G-Eazy berättat i förhör.

Under onsdagen uppträdde G-Eazy på Annexet i Stockholm.

LÄS MER: Kokainligans stamkunder fanns på Stureplan

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset