Till slut krävdes ultraljudsmaskiner för männen att hitta kvinnans g-punkt. De italienska forskarna har dessutom lyckats se att kvinnor som får klitorisorgasmer och g-punktsorgasmer ser olika ut.

Forskaren Emmanuele Jannini  vid L´Aquia-universitetet i Italien har kunnat visa  klara anatomiska skillnader mellan kvinnor som får orgasm utan stimulering av klitoris och de som behöver klitorisstimulans, skriver New Scientist.

Kvinnor som får orgasm utan klitorisstimulering har tjockare vävnad i den främre slidväggen. Det kunde Jannini se genom ultraljud.

30 kvinnor deltog i en försökspanel. Av dem visade sig bara åtta ha den tjockare vävnad som forskarna kopplar ihop med g-punkten. Bara fem av dessa hade i sin tur upplevt g-punktsorgasmer, men med nya instruktioner lyckades alla utom en.

Ingen av de 22 kvinnor som saknade g-punkt kunde få orgasm med samma metoder. Det går alltså att lära dig att få g-punktsorgasm – men bara om du har de rätta anatomiska förutsättningarna.

Dessutom tror Jannini att det går att träna upp g-punkten som vilken muskel som helst.

– Jag väntar mig en förstoring vid flitig stimulans. Kanske är det enda sättet att göra det mesta av g-punkten, om du har en, att öva.

Forskningsresultaten presenteras i tidsskriften Society of Andrology and Sexual Medicine.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset