G2 blev Malmöturneringens mästare efter att ha segrat över danskarna i North.
G2 blev Malmöturneringens mästare efter att ha segrat över danskarna i North.

Det franska superlaget visade återigen danskarna i North vilka hur farliga de är. Med 2–0 i den slutgiltiga striden fick de lyfta bucklan mot arenataket i Malmö arena.

Inferno

Det höll på att bli en upprepning av ESL Pro league-finalen när G2 direkt tog kommandot som terrorister på finalens inledande karta Inferno. North kämpade väl men nådde inte ända fram.

Även när North hamnade i bra positioner lyckades de bara få med sig en G2-spelare innan de lika snabbt förlorade sitt numerära överläge.

Vid 9–2 till G2 tog North en välbehövlig timeout för att samla tankarna och avbryta fransmännens snöbollsrullning. Rundan efter blev framgångsrik för danskarna som bara hade pistoler, men det räckte bara till att göra ekonomisk skada och inte för att få en tredje runda på poängtavlan.

LÄS MER: NBK efter segern i Malmö: Vi spelade nästintill perfekt CS

Trots två tröstrundor kom North bara upp i fyra rundor mot G2:s elva lagom till sidbytet.

Det var ett annat North som dök upp i andra halvlek. Skotten satt, Kristian ”k0nfig” Wienecke var en maskin som plöjde ner G2-spelarna.

När North tagit sin sjunde runda som terrorister var ställningen 14–11 till G2:s fördel och comebacken var näst intill ett faktum. Då lyckades G2 ta sig upp på matchpoäng. North kämpade till sig följande runda. Men G2 hade siktet på ett avslut. Kenny ”kennyS” Schrub lyckades efter en inledande frag distrahera danskarna tillräckligt för att lagkamraten Dan ”apEX” Madesclaire skulle kunna följa upp med två till. Kort där efter ytterligare två och med det även första kartan i Dreamhack masters final.

Cobblestone

Cobblestone fick en betydligt jämnare inledning med tendens till ett ryck från det rödvita North när Mathias ”MSL” Lauridsen hittade flytet. G2 var däremot snabba i sitt svar och 7–3-ledningen förvandlades snabbt till 7–6.

North tog en timeout och rundan som följde blev en slakt när G2 sprang in i en vägg av kulor på b-lången.

LÄS MER: f0rest efter tunga förlusten: Vi hittade inget svar på Cache

Kenny ”kennyS” Schrub lät inte danskarna bygga upp sitt momentum igen och med två blixtsnabba frags i slutet av halvlekens sista runda blev resultatet vid sidbytet 8–7 till North.

G2 såg ut att trivas på antiterroristsidan och North hade svårt att bryta det franska försvaret.

Runda efter runda gick G2:s väg som tog sig upp på matchpoäng mot ett North med mosad moral.

Inget såg ut att kunna rädda grannarna i söder när René ”cajunb” Borg var ensam överlevande mot fyra hungriga fransmän och så blev också fallet när G2 sekunderna senare avgjorde 2017 års final av Dreamhack masters.

LÄS MER: 3 fails och 3 wins i gruppspelet du inte får missa

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset