G2 har nästan vunnit allt som har med Rainbow Six att göra den senaste tiden. Nu även Dreamhack.

Inför Rainbow Six-turneringen på Dreamhack sade den svenske G2-stjärnan Fabian ”Fabian” Hällsten så här:

– Jag tror inte att vi kommer vinna. För vi går inte in med den mentaliteten att vi behöver vinna den här turneringen. Vi ska försöka träna på midround calls. Vi tänker spela rätt ostrukturerat och sen kommer vi mitt under en runda bestämma oss för vad vi ska ha för plan. Det är något vi behöver träna på.

LÄS MER: Svenska R6-lagets kapten: ”Vi ska göra allt vi kan”

Ibland blir det onekligen inte som man tänkt sig. För vann – det gjorde de ändå och det var svensken som utdelade det sista slaget. G2 fick däremot slita lite för det men i slutändan var det de regerande världsmästarna som fick lyfta en trofén även i Jönköping.

Metro Esport talade tidigare under helgen med Fabian ”Fabian” Hällsten som såg Dreamhack-turneringen lite grann som ett träningstillfälle inför Six Invitational som drar igång 11 februari 2019. Ett ställe att slipa på detaljer utan att skylta med strategier för motståndarna de kommer möta om några månader.

MISSA INTE: Metro Esports Julkalender samlar roliga klipp från esportåret

– Om man tänker prispengar, så visst, 50 000 dollar är jäkligt mycket pengar. Men om tre månader är det en miljon dollar som gäller, sade han.

Nu blev det ändå ytterligare en vinst för G2. På torsdag drar Pro League i gång igen och sedan väntar som sagt större turneringar. Självförtroendet är på topp i det europeiska laget.

– Jag skulle säga att vi är bäst i världen. Vi har vunnit nästan allt som går att vinna. Fem av de sju turneringarna och i de andra två kom vi tvåa och i en åkte vi ur i semin. Så visst det finns bra lag, men vi är bäst, sade Fabian ”Fabian” Hällsten.

LÄS MER: Friberg: ”Jag är mer motiverad än på väldigt länge”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset