G2 gjorde turneringens hittills viktigaste upphämtning och skrällde i matchen mot SK i Dreamhack masters första kvartsfinal.

Första kartan var Cobblestone och G2 som började som antiterrorister fick aldrig en chans att varken bygga upp en hälsosam ekonomi eller en buffert med rundor.

Halvleken blev en uppvisining i dominans av de topptippade brassarna. Halvleken slutade 11–4 till SK:s fördel. G2 lyckades som terrorister påbörja en återhämtning. Men innan rundorna nått en farlig nivå bestämde sig SK-gaming för att det var nog. Kartan slutade 16-11 till Gabriel ”FalleN” Toledo och grabbarna.

Näst på tur var Inferno som fick en jämnare start. Och jämnare skulle det bli. I halvlek stod det 9-6 som genast växte 13-9 för brassarna. Sen hände något. Besvikelsen över att ha misslyckats med sin comeback på Cobblestone byttes till en glädje över att den här gången hitta framgången. Runda efter runda gick till fransmänen.

LÄS MER: 3 fails och 3 wins i gruppspelet du inte får missa

25: rundan lyckades SK ta sig upp på matchboll och G2 ställdes mot den tuffa uppgiften att ta fem raka rundor för att ta spelet till övertid.

Dan ”apEX” Madesclaire radade upp fragsen och en, två, tre, fyra, fem rundor senare hade fransmännen gjort det omöjliga.

G2 behöll sitt momentum in i övertiden och efter en stabil 2-1:a som antiterrorister såg de starkare ut än någonsin. Nerverna var på helspänn och publiken i Malmö arena blandade nervös tystnad med glädjeutbrott. Ett par rundor senare hade G2 inte bara vänt underläge till överläge. De hade vunnit. Mot SK. På Inferno.

Nu väntar Mirage för att se vilket lag som tar sig till semifinalen.

Precis som tidigare fick SK en flygande start med fem raka. Men den här gången hade G2 inte för avsikt att låta det rundorna rinna dem ur händerna. Med tio spelade rundor var de jämnt fördelade mellan lagen. Med en runda till SK emellan lyckades G2 ruinera SK ekonomiskt på följade runda och med dubbla AWP:er i arsenalen plockade hem ytterligare en poäng.

LÄS MER: Stor besvikelse i Faze efter tunga förlusten mot Gambit

SK svarade direkt och inför sista rundan för halvleken var ställningen 7–7. Två minuter senare hade G2 för första gången i kvartsfinalen gått ledande ur en halvtid med 8–7.

Som antiterrorister var SK ännu en gång heta på pistolrundan och med följande eco-rundor tog sig det brasilianska topplaget upp till 10 vunna rundor.

G2 visade ingen vikande moral och efter den första vapenrundan var det fransmännen som plockade runda efter runda med bländande snyggt spel.

Helt plötsligt var G2 bara en runda från matchboll.

SK hittade inget sätt att handskas med fransmännens självförtroende och med 16-11 hade G2 skrällartat tagit sig till semifinal framför topptippade SK gaming.

LÄS MER: Fnatic chanslösa mot Immortals – missar kvartsfinalen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset