Fabian "Fabian" Hällsten, längst till höger, tror på en hyfsat lätt final mot Empire.
Fabian "Fabian" Hällsten, längst till höger, tror på en hyfsat lätt final mot Empire.

Efter en storkross i semin laddar Fabian "Fabian" Hällsten och G2 för finalen av Six Invitational. För Metro Esport berättar svensken om en hemlighet som ska säkra vinsten för laget.

Kvartsfinalen var en bergochdalbana av känslor. Semifinalen däremot var klar som korvspad. G2 körde helt enkelt över Team Reciprocity utan några egentliga problem.

– De har en spelstil som passar bättre för oss än i matchen i går. De spelar mer aggressivt och jagar lite mer. I matchen i går mötte vi ett mer passivt spel där de väntade på oss att göra misstag, säger Fabian ”Fabian” Hällsten till Metro Esport direkt efter matchen.

LÄS MER: Rainbow Six-svenskens bästa tips: Så tar du dig in i proffsscenen

Svensken själv hade en riktigt skakig första karta där hans enda tre kills ramlade in i absolut sista rundan. I stället var det Niclas ”Pengu” Mouritzen som drog det tunga lasset.

– Mycket gick ju snett för min del individuellt. Vi missade mycket med ”droningen” och tre gånger missade vi att upptäcka motståndare när jag skulle pusha så jag blev dödad. Pengu hade en jättebra karta. Han har ju haft det lite tungt det här eventet annars men alla i vårt lag kan vakna och spela sitt livs bästa game, säger han.

I den stora finalen där över fem miljoner kronor till det vinnande laget står på spel möter de ryska Empire som också sett starka ut genom turneringen. Men det kommer inte bli på håret om man ska tro vår svenske stjärna.

– Jag tror att vi är ett bättre lag än vad de är på lan. Så jag förväntar mig att vi vinner med kanske 3–1. De kommer vinna sin första karta för att de tycker om den. Vi kommer troligtvis inte tycka om den men sen kommer vi vinna de tre återstående, säger han.

LÄS MER: Liquid-spelaren om brasilianska Siege-scenen: ”Fansen är otroliga”

Om laget skulle hamna i en pressad situation har de dessutom ett hemligt vapen som ingen annan vet om. Vad det är för något får Metro Esport aldrig veta men några ledtrådar bjuder G2-svensken åtminstone på.

– Jag kan bara säga att vi har en hemlig sak som ingen annan kommer att få se till den dag vi använder den. Det är ingen annan som vet om den. Vi har vetat om den i ett år nu och det är på en specifik karta så om vi känner att vi måste använda den så kommer vi att göra det.

Vad skulle det betyda att vinna på söndag?

– Det finns ju bara ett svar: Allt, det skulle betyda allt!

LÄS MER: Fabian efter kvartsfinal-dramat: ”Adrenalinet pumpar”


Annons:

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset