Galaxy Note 10.1 – surfplatta för skrivglada En surfplatta för den med simutankapacitet. Galaxy Note 10.1 kan köra flera program samtidigt.
Galaxy Note 10.1 – surfplatta för skrivglada En surfplatta för den med simutankapacitet. Galaxy Note 10.1 kan köra flera program samtidigt.

Skådespelaren, konstnären och regissören James Franco gör reklam för Galaxy Note 10.1. Metros prylexpert imponeras av prestandan, men behovet av en penna är nog ganska litet bland gemene man.

Galaxy Note, är inte det en mobiltelefon?
Precis, det är Samsungs jättestora mobiltelefon, som dessutom får en uppföljare i vår. Men detta är Note 10.1, en surfplattefierad version av samma idé.

Och vad går den idén ut på?
Ja, det är nog ingen slump att James Franco är affischnamn för Note 10.1. Han är i en klass för sig vad gäller att göra flera saker samtidigt. Det är tanken bakom Galaxy Note, att göra mycket på en gång.

Jag trodde grejen var att det gick att anteckna, som i ”notera”?
Okej besserwisser. Det är väl också en del av grejen. Note kommer med en penna så att det faktiskt går att skriva på den, liksom i ett anteckningsblock. Men en funktion är möjligheten att anteckna samtidigt som du gör annat. Skärmen delas i två, med anteckningarna på ena halvan.

Ska det vara nödvändigt?
Det är förmodligen jättesmidigt i vissa sammanhang. I plugget eller för den som tycker om att skissa. Och pennan har verkligen många finesser, den kan tyda vad du skriver och översätta formler. Men för mig är behovet obefintligt.

I en mening?
Surfplatta för den med hög simultankapacitet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset