HV71 fick jubla, Färjestad fick deppa. Arkivbild.
HV71 fick jubla, Färjestad fick deppa. Arkivbild.

HV71 skakade av sig Chris Abbotts skadebesked och körde över Färjestad.I stället klev Martin Thörnberg fram – och gjorde mål i sin femte raka match.

Färjestad har fått en usel start på SHL-säsongen. Torsdagen innebar endast mer misär för FBK, då de förlorade hemma mot HV71 med 1–4.

Tim Stapleton gav Färjestad ledningen efter bara fyra minuter, men redan när den första perioden skulle summeras hade Christoffer Törngren och Martin Thörnberg vänt på matchen. I tredje perioden tog Färjestad ut målvakten men knappt några sekunder in i det numerära överläget trädde Simon Önerud in slutresultatet 4–1 i öppen bur.

Just Martin Thörnberg är värd att dröja kvar vid. HV71-spelaren har gjort mål i samtliga fem matcher han har spelat, skriver Jönköpings-Posten. Totalt är han uppe i sex fullträffar.

– Jag tycker att jag har bra timing där ute. Jag hittar rätt ytor där pucken kommer och där är jag vass, konstaterade Thörnberg för C More.

Lyrisk HV-tränare

HV71-tränaren Johan Lindbom var lyrisk efter matchen och hyllade sin målskytt.

– Fantastiskt! Alla lag vill ha en bra målskytt, säger Lindbom enligt Jönköpings-Posten och fortsätter:

– En riktig krigarseger. Jag tycker att vi har hittat en bra trygghet i försvaret, helt klart. Sista hälften av tredje perioden stänger vi ner totalt och vi spelar riktigt bra. Starkt också att vi gör två kassar där.

Vinsten kommer bara timmar efter ett klart deppigare besked. Chris Abbott, lagkaptenen, har opererat handen och blir borta i två månader.

Färjestads misär

För Färjestad ser det, som sagt, dystert ut.

Torsdagens miss var lagets raka förlust, nollpoängare dessutom, i SHL och tillsammans med det tunga 1–4-resultatet borta mot Liberec i CHL senast så är de uppe i fyra matcher utan vinst.

– Vi måste få energi, göra lite mål. Man kan inte räkna med 60-70 skott för att göra mål. Vi måste bli effektivare, säger tränaren Leif Carlsson enligt hockeysverige.se.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset