Tre beväpnade personer har rånat galoppbanan i Upplands-Bro, nordväst om Stockholm.
Tre beväpnade personer har rånat galoppbanan i Upplands-Bro, nordväst om Stockholm.

Tre beväpnade personer har rånat galoppbanan i Upplands-Bro, nordväst om Stockholm. Rånarna är på fri fot.– Tyvärr har vi inte fått något genombrott, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen, till TT.

Det var vid 19-tiden på söndagen som tre beväpnade personer rånade galoppbanan Bro Park i Upplands-Bro, nordväst om Stockholm.

– Männen rusar in i byggnaden och hotar en massa människor, bland annat den befintliga personalen på Bro Park. En av de aktiva fick en automatkarbin riktad mot huvudet, säger ett vittne till Travronden.

Vittnet säger också:

– Det utbryter panik i byggnaden och det känns helt bisarrt. Nästan surrealistiskt. Man kan knappt förstå att detta har hänt.

Flydde i bil

Gärningsmännen flydde från galoppbanan i bil. Ett stort antal poliser deltar i jakten och flera kontrollplatser har satts upp.

– Tyvärr har vi inte fått något genombrott utan vi har minst tre gärningsmän på fri fot, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till TT.

Vittnen har uppgett för polisen att det ska ha varit tre personer som genomförde själva rånet.

– Sedan kastades det ut fotanglar vilket tyder på att det kanske har varit fler människor engagerade.

Oklart rånbyte

Efter rånet hittade polisen en bil som brann norr om brottsplatsen. Bilen undersöks av tekniker.

– Vi utgår från att det kan vara flyktbilen. Det handlar om att säkra spår därifrån och fånga upp vittnen som kan föra oss vidare.

Förutom det har polisen för närvarande inget konkret att gå på gällande vart rånarna har tagit vägen, enligt Byström.

Exakt vad rånarna kommit över är oklart, men det är själva vadslagningskontoret på anläggningen som rånats. Från fredag till söndag har tävlingarna Festival of Swedish Racing pågått på galoppbanan.

Stor tävlingshelg

Det är en stor tävlingshelg där ungefär åtta miljoner kronor delas ut till hästägarna. På söndagen hölls loppet Stockholm Cup International där det reds om totalt 1,4 miljoner kronor i prispengar, enligt Svensk Galopps webbplats.

Varken banans vd Ulf Hörnberg eller säkerhetschefen vill säga något om hur stora summor kontanter som kan ha funnits på kontoret på kvällen.

– Det finns kontanter i omlopp, men det går inte att få någon specificering på belopp. Det otäcka är att personer utsätts för vapenhot, och hur jobbigt det kan vara, säger Ulf Hörnberg till TT.

Det var ungefär 20 minuter efter det att det sista loppet hade gått i mål som rånet ägde rum, enligt Travronden.

Jessica Gow/TT
Tre beväpnade personer har rånat galoppbanan i Upplands-Bro, nordväst om Stockholm.
Flera personer rånade på söndagskvällen galoppbanan i Upplands-Bro.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset