Det är inte varje dag man hör en skådis klaga över utseendekomplimanger. Men nu har Kit Harrington fått nog – han vill inte bli satt på en piedestal och beskriven som en ”hunk" av hela världen.

Kit Harrington, för den bredare publiken mer känd som karraktären Jon Snow i den omåttligt populära HBO-serien ”Game of Thrones”, har tröttnat på den sexistiska objektifieringen av manliga skådespelarstjärnor.

Han menar att det är ganska förnedrande att bara ses för sitt yttre och säger nu till tidningen Page Six:

– Att alltid sättas på en piedestal som en hunk är nedsättande.

Den 28-årige skådespelaren har blivit känd och uppmärksammad för sitt yttre efter att ha visat sig både barbröstad och känslosam i fantasyserien, baserad på George RR Martins böcker.

– Jag är med i en framgångsrik TV-show och har en slags ledande roll och ibland kan det kännas som att din insats förbises för din "sex appeal". Och jag tycker inte om det.

 Så här skapas drakarna i ”Game of thrones”

Han berättar att frågor som "Tycker du om att vara en hjärtekrossare?", "Gillar du att vara en konst?" och att hans svar oftast blir att det inte var därför han blev skådespelare.

Till Page Six förtydligar Harrington att objektifieringen inte bara gäller män utan egentligen är densamma, ovasett kön.

– Det är verkligen på samma sätt som det är för kvinnor. Det kan vara ganska stötande när en kvinnlig skådespelare bara ses för hennes fysiska skönhet.

Och oavsett om man endast väljer att endast se Harrington som en ruskigt attraktiv man – eller "hunk" – eller inte, så kommer vi snart att få se mer av honom. Redan den 12 april har säsong 5 av "Game of Thrones" premiär.
 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset