Jaime Lannister mötte nästan sitt öde i säsong sju av Game of thrones.
Jaime Lannister mötte nästan sitt öde i säsong sju av Game of thrones.

Det är alldeles för tidigt för att hävda att vintern kommer, men enligt Nikolaj Coster-Waldau, som spelar Jaime Lannister i Game of thrones är slutet snart nära. Själv har han sagt adjö till sin karaktär.

Den åttonde säsongen av Game of Thrones håller just nu på att avslutas i Belfast, Nordirland. Den sista säsongen kommer att sändas någon gång under 2019.

Man har inte snålat på utgifterna. Enligt Variety förväntas notan för varje avsnitt att ligga på 15 miljoner dollar, över 130 miljoner svenska kronor.

LÄS MER: Klarar du vårt svåra expertquiz om ”Game of thrones”?

”Det snålades inte på någonting”

I en exklusiv intervju med Variety bekräftar Nikolaj Coster-Waldau att man lagt ner dubbelt så mycket tid på att spela in de sex sista avsnitten som man lagt på de två senaste säsongerna tillsammans.

– Vi har jobbat hårdare än någonsin tidigare. Vi tillbringade dubbelt så mycket tid på att spela in de här sex avsnitten som vi gjorde på två hela säsonger tidigare. Det snålades inte på någonting, säger Nikolaj Coster-Waldau till Variety.

LÄS MER: ”Game of thrones”-spinoffs dröjer

Hemlighetsmakeri

Inför den sista säsongen har man varit ytterst hemlighetsfull. Fler olika slut ska ha spelats in för att förhindra läckor. Förutom det berättade även Nikolaj Coster-Waldau att manusen “försvinner” så fort man är klar med en scen.

– De är väldigt strikta. Det har nått en galen nivå i år. Vi får endast manusen digitalt och när vi är klara med scenen så försvinner de bara. Det är som Mission: Impossible. Det bara förstörs, säger han till Elite Daily.

LÄS MER: ”Game of thrones” får flera slut

Emotionellt avslut

Själv är han klar med de sista scenerna som Jaime Lannister och uppger att det var lite jobbigt att lämna karaktären bakom sig.

– Det var känslosamt. Jag är inte 100 procent färdig, men jag har spelat in den sista scenen, säger han till Variety.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset