Gamla cykeldäck blir  nya designprodukter Uttjänta cykelslangar blir laptopväskor och hängslen. Karin Granstrand är konstnär med textil inriktning och har specialiserat sig på återbruk. Ulf David- son och Johannes Malmqvist driver Cyklism, en kombinerad verkstad, ateljé och butik där allt har en koppling till cykelkultur.
Gamla cykeldäck blir nya designprodukter Uttjänta cykelslangar blir laptopväskor och hängslen. Karin Granstrand är konstnär med textil inriktning och har specialiserat sig på återbruk. Ulf David- son och Johannes Malmqvist driver Cyklism, en kombinerad verkstad, ateljé och butik där allt har en koppling till cykelkultur.

Väskor, skärp och fåtöljer gjorda i gummi direkt från verkstaden. Återvunna däck och slangar får nytt liv hos Cyklism i Malmö.

Fåtöljen är tillverkad av cykelslangar som flätats samman och bildar vackra mönster på sits och rygg. Sevedsbon Hannes Autio Pudas har vid det här laget hunnit tillverka tre gummifåtöljer vid sidan av sina studier till sjuksköterska och nu har hans fåtöljer flyttat in i kombinerade verkstaden och galleriet Cyklism Malmö i Augustenborg, där allt har en koppling till cykelkultur.

– Jag hade en slaktad fåtölj och en massa cykeldäck som jag gillar mest för att jag är fascinerad av materialet. Jag ville tillverka något av det och en dag kom jag på att materialen hör ihop, säger Hannes Autio Pudas.

Efter att ha fått med en fåtölj på en utställning på Malmö högskola blev han kontaktad av Cyklism Malmö.

– Det var oväntat och skitsnyggt och vi gillade det direkt, säger Ulf Davidson som tillsammans med Johannes Malmqvist står bakom Cyklism Malmö.

Bland butikens designade gummiprodukter finns även textilkonstnären Karin Granstrands hängslen och laptopfodral. Hon tog kontakt med Cyklism Malmö när de efterlyste någon som ville ta vara på spillmaterialet från verkstaden.


Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset