Vad gör man med uttjänta hangarfartyg och ett sund? En bro såklart. Gamla hangarfartyg kan nu komma att användas av bilister i stället för stridsplan.

TT
Det här hangarfartyget har inte gjorts om till bro utan tjänar som biltransport. I framtiden kanske det kommer se ut såhär i rusningen.

I fredagens vägbudget i staten Washington lades ett förslag fram om att omvandla ett eller flera hangarfartyg från Vietnamkriget som ligger förtöjda i Puget-sundet nära Seattle till en bro, rapporterar NW News Network.

– Jag vet att folk skulle komma från hela världen för att köra över däcket på ett hangarfartyg, säger Washingtons statsrepresentant Jesse Young. 

Tre hangarfartyg efter varandra räcker över sundet, men Young föredrar två fartyg med ramper och ett spann emellan dem i mitten.

Förutom ett sätt att använda de uttjänta fartygen kan bron också bli ett sätt att hedra veteraner som tjänstgjort i flottan. 

En talesperson för flottan säger till NW att inget av hangarfartygen som kommit på tal, Kitty Hawk och Independence, är tillgängliga för tillfället och att reglerna säger att fartyg antingen ska demonteras eller användas som museum. 

I nuläget får den som vill färdas mellan Port Orchard och Bremerton antingen ta en bilfärja eller en 13 kilometer lång omväg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset